åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

nypåstigna

Publicerad 2013-05-30 09:54:00 i Lilleman, Personligt, Storasyster,

Igår tog vi tåget, Storasyster, Lilleman och jag, för att hälsa på pappa på jobbet. Barnen har aldrig åkt tåg och för min del var det väldigt längesedan så det var mycket spännande tyckte vi. Lilleman sov sig igenom halva resan, mycket behändigt och Storasyster var lite spänd till en början och ville hålla handen men sen släppte det. Själv var jag mäkta imponerad av hissen i vagnen vilket gjorde det väldigt smidigt att ha med barnvagnen.
Vi hade en mycket härlig dag och allt flöt på utan hysteriska utbrott och bråk. Ser man på, dom kan ju - mina barn... haha! Synd bara att det regnade annars men vad gör väl det när det finns roliga saker att göra inomhus. Som till exempel att snurra in sig i gardinerna på pappas jobb.
En något nervös förstagångspassagerare.
Tåghiss. Mycket bra.

just nu..

Publicerad 2013-05-27 15:40:00 i Personligt,

..pågår operation överlämning av rent hus.Nästa vecka vid den här tiden är jag på jobbet...

mors dag? barnens dag? fars dag? vilket var det nu??

Publicerad 2013-05-26 22:50:00 i Familj, Personligt,

Så. Då var årets morsdag över.
Hur har ni haft det? Frukost på sängen? Presenter och överraskningar? Avlastade från hemmets sysslor?
Jag blev förärad med sovmorgon. Sambon tog Lilleman i natt och på morgonen (det var i och för sig hans tur - han har en natt och morgon i veckan) men det låtsas vi inte om. Jag sov inne hos Storasyster, som har en alldeles för hård säng för mig så jag sov inget vidare och väcktes strax före åtta. Eller väcktes gjorde jag när Lilleman vaknade och höll låda någon timme tidigare. När Storasyster vaknade var det uppstigning. Punkt.
Presenten fick jag igår. Oinpackad. Direkt från påsen. En sportjacka i storlek 42. Va fan! Jag har storlek 38, möjligtvis 40 på jacka om den är tight. Och jag är inte sportig! Okej, jag kan ta piken men till fars dag blir det verktyg och en handbok i hur man tar hand om ett hushåll som gäller. Bara så att du vet.... Haha! (Här är det ännu inte barnen som står för presenterna, om det inte är teckningar eller små egenplockade blombuketter - vilket får mitt hjärta att smälta av lycka och stolthet).
Vad har vi haft för oss mer idag då? Jo, jag har bland annat fått äran att vika tvätt och diska medans sambon låg på altanen och solade. Ja, vaddå? Han hade klippt halva gräsmattan och behövde vila lite. Sen åkte han på fotbollsmatch medans jag blev kvar med två eftermiddags trötta (<-- griniga) barnsom skulle göras i ordnig för dagens kalas samtidigt asom väskor skulle packas och jag själv skulle komma i anständig mundering på kropp och i ansikte.
Om jag har fått vilat idag? Tja, jag satt ju ner i bilen på väg till kalaset. Svettig efter en påklädnings fight med Storasyster samtidigt som jag desperat sjöng barnvisor för att lugna en vansinnig Lilleman som nu mera hatar att åka bil om det inte är sovdags.
Nästa år skall jag skriva en önskelista; sova ensam hemma, vakna när jag vaknar, äta frukost, lunch och middag i fred och ha en låååång, ensam dag hemma. I ett nystädat hem så klart. Det hade varit skönt känner jag.

små, små stunder av lycka och "bestraffnings"metoder

Publicerad 2013-05-23 23:26:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Som när barnen gosar, kramar varandra och gör allt för att den andre skall skratta.
Eller som när... ...barnen stänger in sig på Storasysters rum och leker TILLSAMMANS en lång stund utan missöden i form av en stekpade i huvudet eller ett bett på armen. Leka matlagning/kokka är det bästa Lilleman vet och Storasyster har lärt honom allt han kan av kokkonstens ädla värld.
Eller som när Storasyster kommer med en egenhändigt plockad bukett (trädgårdsblommorna har återigen fått stå till tjänst. Men vad gör väl det i en moders hjärta.) och ger till mamma i för tidig morsdags-present.
Dom små stunderna av lycka får man ta till vara på när dagen i övrigt kantas av tjuvnyp, slag, knuffade, bitande och skrikande.
Storasyster knuffas för att det är roligt. Lilleman slåss för det tror han är rolig. Lilleman bits för att han blir exalterad. Storasyster brottar ner Lilleman och sätter sig på honom. Man blir ju galen för mindre.
Idag fick Storasyster sitta i sitt rum en liten stund tills hon kände sig snäll igen. Ett tag hade vi en kudde på tråkigaste stället i huset där den som gjort något riktigt dumt fick sitta. Det fungerade sådär så vi övergav det. Nu kör vi först tillsägelse, sen varning (dessa två hade vi förstås förut med), till sist rummet en stund. Är inte helt nöjd med det heller då jag vill att det egna rummet skall vara en plats där man har roligt, kan få vara för sig själv av egen vilja och en plats för vila. Så klart blir vi sams efter tiden på rummet och pratar om vad som hänt och varför det blev som det blev. 
Och hur ska man göra med Lilleman. Han har ju börjat ta efter Storasyster att slåss för han tror att det är skoj och att det är så man gör. Nu får han en tillsägelse, fungerar inte det tar jag honom där ifrån och ger honom något annat att göra än att puckla på Storasyster, han är ju fortfarande lite liten för att bli satt att tänka över det han gjort.
Hur gör ni? För jag utgår från att ni också har barn som är gör saker de absolut inte får.

tandläkare och vaccinationer

Publicerad 2013-05-22 23:09:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Ja, dagen har varit fyllt av idel roligheter. På förmiddagen var jag hos tandläkaren. Eller tandhygienisten rättare sagt. Alltid lika kul att ligga och gapa i 45 minuter och sen betala 600 kronor för det... Fast idag var det "gratis" för mig. Har en tandförsäkring via folktandvården så det dras en liten peng varje månad och tack vare mina fina tänder betalar jag lägsta premien. Gött!
På eftermiddagen bar det av till vårdcentralen för att vaccinera oss mot TBE. Vi bor i ett högriskområde så äntligen fick vi masat oss iväg och startat detta. Alla utom Lilleman, han är fortfarande för liten, tog spruta. Storasyster var riktigt duktig trots att det sved rejält.
Nu hoppas jag på en gnuttta sömn för förra natten bjöd då inte på särskit mycket av den varan. Lilleman odlar tänder och i natt var det tydligen riktigt jobbigt. (Trots att jag såg att han varit här inne och skrytit om att det minsann inte är så jobbigt att föda tänder nu för tiden, hihi)!
Även Storasyster hade en orolig natt.
Men nu, friska och starka tag... God natt!

2 saker man tydligen kan göra om hjärnan är mos

Publicerad 2013-05-21 21:02:57 i Personligt,

1.
Åka hemmifrån halva dagen (<--- halva och halva - ca 4 timmar) och lämna ytterdörren, inte bara olåst, utan     vidöppen.
Lyckligtvis har ingen, vad vi kan se, varit inne i huset för inget värdefullt saknas.
Kan till mitt försvar säga att det berodde på att när vi skulle åka ramlade Lilleman ner från altanen. Det är inte      högt och jag fångade honom i luften men rädd blev jag och han fick sätta sig direkt i bilen och därmed var dörren glömd.
 
2.
Lämna vattnet på ute i ett par dygn efter senaste vattningen av utekrukor. 
Hade vi haft en ordentlig slang som inte släpper från väggfästet efter ett tag hade det inte varit några problem. Men nu har vi inte det. Vattnet har alltså forsat längs väggen sedan dess...
 
Så. Nu är det officiellt. Min hjärna är helt disfunktionell. 

tillfixning av inlägg.

Publicerad 2013-05-21 12:59:00 i Personligt,

Hmm, jag har bloggat nästan enbart på mobilen det senaste och inte kollat in så mycket här. Nu upptäcker jag att i en del inlägg postade med bloggs app faller en del av texten bort. Dessutom blir texten ihoptryckt på ett mycket osnyggt sätt som gör det svårt att läsa. Mycket tråkigt! Och mycket förvirrande för er läsare! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta!!
Nu är i alla fall det här inlägget tillfixat. 

storhandling, stöld och snabbelunch

Publicerad 2013-05-21 12:32:00 i Personligt,

Dagens stora gärning fick bli storhandling medan Storasyster var på förskolan. Lilleman skötte sig exemplariskt så det gick på mindre än en timme, nytt rekord för oss! Tjoho!
Kanske lite väl snabbt för när jag lastade in i bilen upptäckte jag den här rackaren.
Den lille ananasen som inte gick att scanna med självscannern. Hade totalt glömt bort den där den låg i sitt hörn under ett berg av varor när vi kom till kassan.
Eftersom jag hade en trött och hungrig kille som totalt hade tröttnat struntade jag i att gå tillbaka in på stormarknaden för att betala den. Känner mig faktiskt lite smutsig... :-S
Storhandling... Ja, vi använder mycket papper....
Snabbelunch idag. Inte så nyttigt men hemskt gött. Min lille goding fick en go körv innan han somnade i bilen hem.
Sovande liten coverse-fot i sin älskade vagn.
Nu, egentid... som högst troligast kommer fyllas med diverse hushållsarbete...
Reds anm. Inte så mycket hushållsarbete men flyttnig av en blomma i rabbatten, lite blogg-fix och sen vaknade Lilleman.
 
 

Lilleman tar ordet

Publicerad 2013-05-20 22:44:00 i Lilleman tar ordet / blogg-rape,

Hej!
Nu var det allt bra längesen jag fick chansen att göra ett inhopp här. Men mamma klagar alltid över att det blir så konstiga inställningar så fort jag är i närheten av datorn eller telefonen. Pappa är för övrigt lite sur över att jag trixat med tvkontrollen. Nu är textteven liten och han kan inte fixa tillbaka den.... Men vem behöver textteven nu för tiden, han kan lika gärna uppdatera sig och köra bara nätet tycker jag...
Annars är livet rätt skönt just nu. Nya tänder odlas för fullt men nu har jag liksom vant mig vid hur det känns så det är inte så jättefarligt längre tycker jag. Jag småspringer mer än jag går nu förtiden. Latjar lite boll om dagarna men jag blir skitsur när vi skall gå in, jag fattar inte varför vi inte kan vara ute jämnt! Det är ju hur gött som helst! Storasyrran har lärt mig hur man slåss. Mycket bra. Nu kan jag ge igen... Fast mamma gillar det inte, inte någon alls när jag tänker efter. Fast jag kör med mitt charmigaste skratt efteråt blir dom inte alls glada. Men allt som syrran gör ska jag också göra - slåss, rita med tursh, hoppa i sängen... You name it.
Jag har även lärt mig en hel del ord sen sist. Fast jag säger dom oftast bara någon gång - sen får det vara bra. Resten kör jag mitt favvo ord. Den. Oerhört användbart. Funkar till allt! Jag har i alla fall sagt mamma, pappa, titta, bam - bamse, vatten, tacktack, bollen, kocko - sko, kokka - koka/laga mat och vann - vagn för att nämna några.
Det charmigaste mamma vet just nu är när jag kommer dragandes med min vagnskudde och fäll och vill gå ut och sova. Eller när jag kokar mat och bjuder samtidigt som jag smackar uppmuntrande. Och när jag pratar i sömnen. Vad jag säger? Den-den, så klart, vad annars?
Nä nu är det bäst att hoppa i kojs och somna. Annars finns det risk för att jag är för trött och missar min nattvälling. Det är gött det! Jag känner mig liksom lite ur gängorna dagen efter om jag inte druckit en flaska på natten. Jag har provat några gånger, att hoppa över och sova hela natten, men nä en flaska får jag allt ha....
Natti på er!

lekdate

Publicerad 2013-05-19 22:46:00 i Personligt, Storasyster,

Idag har Storasyster haft en kompis här. Så söta dom är, små fnittriga tjejer som leker busar och kissar till sammans (<--- japp, kompisen skulle absolut gå med och kissa, fast hon gjorde det bara ett par minuter innan. En på toan och en på pottan. Ingen blyghet här intedå min tjej passade på att bajsa...).
Men det är en lite läskig känsla att inte behöva vara med i leken. Vad ska jag göra då, liksom?? Kände mig grymt rastlös och vandrade runt i huset likt en osalig ande, haha!
Fast så klart är det underbart att se att min lilla skrutta har blivit lite större, vågar släppa mamma och har fått så goa kompisar.

inte bara härligt med ljusa kvällar

Publicerad 2013-05-17 22:53:00 i Storasyster,

För det är minsann inte lätt att få en Storasyster att somna - som sedan i förväg är expert på att förneka sin trötthet och hålla sig vaken - när det är ljust, fåglarna kvittrar och de äldre barnen i området fortfarande är uppe (och råkar parkera sig och sina cyklar för en pratstund utanför hennes fönster).
"Mamma, varför lyser solen fortfarande"?
"Mamma, varför sjunger fåglarna nu. är det inte kväll? Men ska inte dom sova då"?
"Men mamma! Varför har dom barnen inte gått och lagt sig"!?
"Jag kan inte sova"!
Två sekunder senare... zzzzzzz

en pepplista inför jobbstart

Publicerad 2013-05-16 22:24:00 i Personligt,

Jag är ju som sagt inte särskilt pigg på att börja jobba igen men jobbstarten närmar sig obönhörligen. Därför har jag bestämt mig för att göra en pepplista.
1. På jobbet får jag hela 45 minuters lunchrast. Många härliga minuter att få sitta i lugn och ro och äta ifred och för all del snick-snacka med andra vuxna.
Att jämföras med lunch, och andra måltider med för den delen, med barnen som man (läs jag) får kasta i sig samtidigt som en skall matas och en skall uppmuntras (tjata, truga, mutas) till att äta. Dessutom skall det hämtas det ena och andra stup i ett. För att inte tala om den halvtimmen man lägger till att tvätta barn och städa matplats efter varje måltid.
2. Kunna få gå på toaletten för sig själv. Kunna stänga och låsa utan att ha ett par små händer som bultar och vill in på andra sidan (om inte någon arbetskamrat är väldigt nödig då vill säga). Eller att någon ropar "Mammaaaaa, vart e du?!! Kom!!!". Eller helt enkelt gör en sällskap och vill sitta i knät och tända och släcka lampor eller berätta en massa ointressanta saker. Nä, ska bli skönt med lite ensam toa-tid!
3. Kanske, möjligtvis, eventuellt få sova lite mer då sambon tar över nattansvaret de flesta nätter. Klart jag tar någon natt i veckan precis som han gjort men det ska bli skönt att få möjlighet till lite mer sömn då Lilleman alltid vaknar minst en gång per natt.
4. ....öö..
Nåt mer måste det väl finnas. Skit också, det blev ju inte så många pepp.
Ja,ja det får väl räcka så länge. Alltid nåt i alla fall!
Men jag vill ändå inte... Aaah!!!

ingen värme idag heller...

Publicerad 2013-05-15 11:53:00 i Storasyster,

Vi fortsätter på det kyliga temat.
Efter en tur till lekplatsen på förmiddagen begärde Storasyster att det skulle tändas en brasa för att få värma upp sig lite. Och varför inte?

långkalsonger på!

Publicerad 2013-05-14 22:13:00 i Personligt,

Vi hade en härlig utflykt. Men kall - trots att långkalsongerna var på.
Så när kommer den däringa värmen som dom snackar om? Jag tror'et när jag ser't. Tills dess får långkalsonger och väntar vänta med att gå på sin sommarvila.

typiskt mig

Publicerad 2013-05-14 12:53:00 i Personligt,

Idag skall vi på grillutflykt på en lantgård, Lilleman och jag, med hans små polare.
Innan vi åkte för att lämna Storasyster på förskolan packade jag in allt i bilen för att kunna åka direkt, välplanerad som jag är....
Trodde jag ja. Vi har precis anlänt tillbaka hem för att hämta upp lite viktiga saker.Regnjacka till Lilleman, gaffel att ha till korvgrillningen och en kniv att öppna korvpaketet med. Jag har även passat på att kissa, för det har jag glömt bort att göra nu på morgonen...Nu åker vi på utflykt!!

aah! ljuvliga sovmorgon...

Publicerad 2013-05-12 08:18:00 i Personligt,

...eller?
Idag var det min tur att få lite sovmorgon. Jag gjorde ett tappert försök att sova lite i alla fall kan man säga.
Strax efter sex vaknade Storasyster. Tydligen på fel sida för fy så grinig hon var, inget passade och det hördes. Då väcktes Lilleman. Efter 50 minuters försök att stänga öronen för allt kiv och gnäll för att få sova lite till gav jag upp. Nu är dagen i full gång, barnen och sambon är på lekplatsen och jag ska ta itu med vårat enorma tvättberg som skall vikas.

kan någon stanna tiden...snälla!?

Publicerad 2013-05-09 23:20:00 i Personligt,

Jag vill be om ursäkt för det glesa bloggandet här inne men just nu känner jag mig väldigt oinspirad att skriva. Jag känner mig oerhört stressad över att börja jobba snart igen. Stressad över att hinna suga ut allt ur de sista dagarna som är kvar, stressad för att det med största sannolikhet är sista gången jag är mammaledig på detta sätt och stressad över att komma tillbaka till jobbet och förväntas kunna allt som ett rinnande vatten trots att jag varit borta i ett och ett halv år och därmed glömt nästan allt. Även om det inte är så så känns det faktiskt som om livet tar slut samma sekund som jag kliver innanför dörrarna på jobbet. Aldrig kommer jag kunna njuta av mina barn på samma sätt, aldrig kommer jag hinna med något mer igen, aldrig kommer vi hinna hitta på roliga saker. Naturligtvis vet jag att det inte är sant och att allting är vad man gör det till. Men jag vet också hur fort livet rullar iväg när jobbet slukar det mesta av tiden. Det är jobbigt att känna denna stress och press spänna innanför bröstet samtidigt som jag inget hellre vill än att stanna tiden, ha mina barn i famnen och bara kramas, andas, lukta.

jobbstart, räkmacka och jämlikhet

Publicerad 2013-05-05 19:47:00 i Familj, Personligt,

Om knappt en månad är det dags för mig att börja jobba igen. Då på 80% över sommaren när sambon skall vara föräldraledig. Till hösten är det tänkt att Lilleman skall börja dagis och jag gå ner till 75% med kortare dagar. Just nu vill jag verkligen inte tillbaka till mitt arbete. Dels för att hur fruktansvärt jobbigt det än kan vara ibland så tycker jag verkligen om att vara hemma med barnen. Sen har Lillemans första år gått så enormt fort. Jag har verkligen inte hunnit med att reflektera över någonting känns det som, än mindre hunnit med det som jag velat under den tid jag varit hemma. Fast det sistnämda var ju i och för sig ganska väntat. Haha!
På min arbetsplats har det varit (och är fortfarande) väldigt turbulent under min bortavaro. Redan innan jag gick hem i januari förra året kände jag att jag egentligen ville göra något annat. Men jag har ännu inte kommit underfund med vad riktigt än. Men jag har ju så fantastiskt härliga arbetskamrater, de som nu är kvar vill säga, och dom saknar jag ju.
Men det är inte bara det utan jag är väldigt kluven till hur det kommer bli med ombytta roller här hemma. Sambon var hemma ett halvår ungefär med Storasyster men hur det var då har jag faktiskt glömt...eller förträngt...? Det enda min hjärna duger till att komma ihåg är vart jag har sett pryttlar och kläder som blivit kringströdda här hemma när någon frågar. Då har jag minsann fotografiskt minne - även om det också börjar svikta men annars är jag helkass på att komma ihåg saker. När jag nu varit hemma har jag skött allt och sambon har mer eller mindre glidit på en räkmacka genom hemmalivet. Sambon har ibland på lediga dagar kunnat laga någon lunch, tvättat en bil, tagit ett halv varv i huset med dammsugaren eller diskat en halv disk, klippt lite gräs. I övrigt är det jag som stått för arbetskraften och det tycker jag i och för sig inte är en helt orättvis fördelning, jag är hemma alltså får jag se till att det funkar här hemma och jag förringar inte hans slitiga jobb och pendlande. Men det som har irriterat mig mest och gjort mig mest konfunderad är att när sambon kommit hem har han i princip krävt att få sitta i lugn och ro för att äta, sedan landat i soffan och surfat på datorn eller spelat på telefonen. För nu har han slutat jobbet och är ledig. Men jag som varit hemma, när slutar jag "jobbet", när kan jag få sätta mig i lugn och ro? Min rätt till en paus har liksom inte funnits där, då är det något annat hushållsarabete som jag måste passa på att göra medan jag kan få gjort det i lugn och ro från barnen. Gör jag det inte nu får jag göra det vid ett annat tillfälle, med barnen i släptåg, för det gör sig inte självt. Kommer det att vara ok för mig att göra så nu när jag börjar jobba? Troligtvis kommer jag själv inte ha ro och samvete att koppla bort barnen när jag kommer hem så som han gjort. Jag har ju varit borta hela dagen redan. Men om jag skulle göra det, sätta mig i lugn och ro för att äta när jag kommer hem och sen sätta mig och slappa någon timme innan det är läggdags för barnen. Hur skulle han reagera? Om jag skulle strunta i tvätten och överlåta det helt och hållet till den nya "hemma-föräldern". Blir det högar med tvätt då? Om jag skulle överlåta städet, blir det gjort då? Jag skall prova i alla fall. Jag skall göra lika mycket, eller lika lite, som han gjort här hemma. Jag har lovat mig själv att försöka i alla fall...

välkommen hem

Publicerad 2013-05-04 22:54:00 i Lilleman, Personligt,

För några månader sedan, tror jag (har fruktansvärt dåligt tidsperspektiv nu för tiden, allt bara flyter ihop och jag är sjukt dålig på att föra dagbok), fick Lilleman flytta till "eget" rum för att han grät så mycket på nätterna att han väckte alla i familjen, till och med Storasyster som annars kan sova igenom vad som helst. I brist på rum och eftersom vi inte ville ha honom för nära storasyster fick det bli tvättstugan. Jag vet, det låter hemskt! Men faktiskt har det fungerat väldigt bra för alla parter. Lilleman fick en bättre sömn, vaknar nu i regel bara någon gång mellan fyra och fem och kan sedan somna om efter välling. Sedan vaknar han strax före sex och då är det morgon. Tycker han i alla fall. Men nu var det dags för Lilleman att flytta in till oss igen. Att ha hans säng i tvättstugan, även om han sover bra där, är ganska meckigt. Vi bor i ett enplanshus och tvättstugan ligger vid köket. Det innebär att vi inte kan greja så mycket där för att inte väcka honom. När vi fick in sängen hos oss igen kändes det faktiskt som om han kommit hem. Det värmer i mammahjärtat att höra hans snusningar tätt intill igen.

stora tjejen!

Publicerad 2013-05-03 17:34:00 i Storasyster,

Storasyster fick vara ute själv på baksidan medans jag gjorde middag förut. Jag hade god koll på henne, för en gång i minuten kom hon och ropade i dörrspringan att jag skulle komma. Då hade hon några blommor med sig åt mig.
                                      Jag tror hon länsade gräsmattan på krokus och maskrosor.

it's the price you pay...

Publicerad 2013-05-03 15:54:00 i Storasyster,

Storasyster var duktig och hämtade kläder samt tog på sig själv...
...vet i fasen om det var värt det, för gissa vem som får vika och lägga in det i garderoben igen.
 
 

adjö, kära trotjänare

Publicerad 2013-05-02 21:46:00 i Personligt,

Nu är det dags för 'snål-erik' att slänga dessa sköna stödstrumpor efter 4 års trogen tjänst. De kan ju inte ens tjäna som hemmastrumpor längre....
Kan tilläggas att så här illa var det inte när jag tog på mig dom i morse.
 
 

sambon och hushållsarbetet

Publicerad 2013-05-01 22:32:00 i Personligt,

Idag fick sambon och jag tillfälle att röja lite ostört både inne och ute när farmor och farfar kom och hämtade barnen för en utflykt.
Vi började inne där det behövdes tvätta golv. Sambon åtog sig snabbt detta. Kors i taket tänkte jag. Men när jag återvände från badrummet och fick se spektaklet fick jag bita mig rätt hårt i tungan för att inte få fullständig raschia på honom. Där låg sambon på knäna och punkttorkade golvet med disktrasan. Vatten hade han hämtat i våran skitigaste utehink. Ingen såpa hade han i heller. När jag lite syrligt frågade varför han inte tog långborsten fick jag till svar "det blir renare såhär". What??? Sen när blir golven renare av att endast torkas lite här och där med skitigt vatten???
När sedan farmor och farfar återvände med barnen skulle farfar hämta något inne och gick då in med skor (något som jag för övrigt hatar att andra gör men som jag själv gör någon gång i bland här hemma utan att skälla ut mig själv, haha!) ropar sambon "gå inte in med skor, jag har precis torkat golven!" (Just det, men faktiskt inte precis just där tänkte jag).
Min sambo han är bra på en hel del saker men när det kommer till att städa, tvätta och diska är han fullkomligt värdelös. Att städa för sambon innebär dammsugning och bortplockning av grejer. Att damma eller torka golven ordentligt skulle han aldrig komma på tanke ens. Städa toaletten gör han med en på sin höjd fuktad bit toalettpapper som han torkar av lite med, det samma gäller handfat. Duschen tror jag inte han vet om att man får göra ren den heller.
När det kommer till tvättning tycker jag att man skall tvätta underkläder och strumpor i minst 60 grader, annars blir det inte rent. Han tvättar i 40, annars förstörs resåren och färgen.... Jag tycker att det är bättre med rena plagg och i så fall köpa nya om de inte håller...
Disken är inte heller hans starka sida. Han gör det ganska ofta men då blir bara halva disken gjord, resten står där den står och varken spis, bord eller bänkar torkas av.
Fy vad jag kan bli irriterad på dessa saker!!!! Så, nu har jag fått spy lite galla.
Tror ni jag kommer tvätta golven ordentligt i morgon eller? Haha!

morgonstund har guld i mund

Publicerad 2013-05-01 09:20:00 i Familj, Personligt,

 
 
 
       
 
Har man varit uppe sedan 06.20 är det inte alls konstigt att trilla köttbullar innan klockan nio på förmiddagen. Skönt att få vara kladdig i fred utan att behöva avbryta sig stup i kvarten medan sambon är ute med barnen.

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela