åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Lilleman tar ordet

Publicerad 2013-05-20 22:44:00 i Lilleman tar ordet / blogg-rape,

Hej!
Nu var det allt bra längesen jag fick chansen att göra ett inhopp här. Men mamma klagar alltid över att det blir så konstiga inställningar så fort jag är i närheten av datorn eller telefonen. Pappa är för övrigt lite sur över att jag trixat med tvkontrollen. Nu är textteven liten och han kan inte fixa tillbaka den.... Men vem behöver textteven nu för tiden, han kan lika gärna uppdatera sig och köra bara nätet tycker jag...
Annars är livet rätt skönt just nu. Nya tänder odlas för fullt men nu har jag liksom vant mig vid hur det känns så det är inte så jättefarligt längre tycker jag. Jag småspringer mer än jag går nu förtiden. Latjar lite boll om dagarna men jag blir skitsur när vi skall gå in, jag fattar inte varför vi inte kan vara ute jämnt! Det är ju hur gött som helst! Storasyrran har lärt mig hur man slåss. Mycket bra. Nu kan jag ge igen... Fast mamma gillar det inte, inte någon alls när jag tänker efter. Fast jag kör med mitt charmigaste skratt efteråt blir dom inte alls glada. Men allt som syrran gör ska jag också göra - slåss, rita med tursh, hoppa i sängen... You name it.
Jag har även lärt mig en hel del ord sen sist. Fast jag säger dom oftast bara någon gång - sen får det vara bra. Resten kör jag mitt favvo ord. Den. Oerhört användbart. Funkar till allt! Jag har i alla fall sagt mamma, pappa, titta, bam - bamse, vatten, tacktack, bollen, kocko - sko, kokka - koka/laga mat och vann - vagn för att nämna några.
Det charmigaste mamma vet just nu är när jag kommer dragandes med min vagnskudde och fäll och vill gå ut och sova. Eller när jag kokar mat och bjuder samtidigt som jag smackar uppmuntrande. Och när jag pratar i sömnen. Vad jag säger? Den-den, så klart, vad annars?
Nä nu är det bäst att hoppa i kojs och somna. Annars finns det risk för att jag är för trött och missar min nattvälling. Det är gött det! Jag känner mig liksom lite ur gängorna dagen efter om jag inte druckit en flaska på natten. Jag har provat några gånger, att hoppa över och sova hela natten, men nä en flaska får jag allt ha....
Natti på er!

Kommentarer

Postat av: Linnea

Publicerad 2013-05-22 10:28:34

vi använder också en del papper faktiskt haha!:)

Svar: Ja, det går onekligen åt en hel del till alla munnar, kladdiga händer, spill och rumpor ;)
2-barns-mamman

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela