åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

mulen

Publicerad 2013-07-25 18:19:47 i Personligt,

Jag känner mig mulen och illa till mods.
Vi har haft ett praktgräl, sambon och jag i vilket han deklarerat att han vill gå isär.
Alltsammans i bilen med båda barnen som vittnen.
Vet inte vart detta slutar...

Min tretimmars present

Publicerad 2013-07-25 15:44:00 i Personligt, Pyssel,

För ett tag sedan gjorde jag ju en egen present till en liten kille som fyllde fyra. 
Jag gjorde en skattkista i falsk metall.
 
Jag köpte en pappstomme i form av en skattkista, aluminium tejp (som aluminiumfolie i tejpform) från Biltema, svart akrylfärg och lite dekorationer jag hade hemma. Mycket enkelt och roligt men som sagt tidskrävande. 
Vi blev i alla fall nöjda med resultatet, både födelsedagsbarnet och jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

svältfödd?

Publicerad 2013-07-24 14:59:00 i Personligt,

Undrar om man är desperat efter vila, omvårdnad och att vara fri från allt familjärt och hushållsarbete om man på allvar går runt och önskar att man kunde bli så där riktigt manligt sjuk bara en endaste gång (så där så att man blir helt handlingsförlamad och bara måste ligga och ha full service och får vara ifred)?
Vad tror ni?

äntligen svalka

Publicerad 2013-07-24 14:00:00 i Lilleman, Personligt,

Efter snart två veckor med stekande sol är det faktiskt skönt med ett uppfriskande sommarregn. I alla fall för våran Lilleman. Han är idag pigg som en lärka och äter och är hur glad som helst. Inget mer kräk sedan igår kväll. Än har det inte gått 48 timmar men jag tror inte på magsjuka ändå. Dessutom har han (jag vet inte om jag törs skriva det) sovit prick hela natten. Vaknade först vi sju i morse. Hurra för en hel natts sömn!
Vårat vattenräkningskonto tycker också om lite regn...

sjukstuga, strand och poolbad

Publicerad 2013-07-23 23:15:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Idag bar det iväg till stranden för barnen och mig. Sambon har nämligen bokstavligen barrikaderat sig i sovrummet hela dagen. Han har fått feber och är förkyld (alltså dödssjuk). Så för att inte varken jag eller barnen skulle bli galna här hemma packade vi lunch och fika och en massa annat gott och gav oss iväg med en fullproppad bagage. Vagnen och strandmadrass, leksaker, badkläder och flytgrejer fick följa med. Ska man hålla sig borta ett tag får man packa där efter, haha!
Vi hade underbar dag på stranden med idel gott humör och lyckades hålla oss borta i nästan fem timmar innan det var dags att göra en storstilad sorti i form av en trött och gallskrikande 4-åring. Hon fick nämligen inte som hon ville - att åka själv i vagnen och låta Lilleman gå till bilen som stod parkerad en bra bit ifrån stranden.
På hemvägen hämtade vi ut våran nya barnpool som Storasyster valt ut och beställt på nätet som present då hon nu kunnat somna själv alla tio gångerna.
Badandet fortsatte alltså hemma i trädgården. Skönt att äntligen kunna svalka av sig lite hemma igen. Våran förra pool fick kasseras i början av sommaren.
Strax innan läggdags kräks Lilleman lite grann men han var inte alls påverkad i övrigt. En stund efter att jag lagt honom gnäller han lite så jag går in för att titta till honom. Jag hittar honom liggandes i sägen fullkomligt nerkräkt och sängen likaså. Stackarn! Bara det nu inte är magsjuka! Men jag hoppas det är värmen. Han har jätteont utav den. Äter nästan ingenting, sover dåligt, är gnällig och får värmeutslag. Nu idag åt han jättemycket till middag så jag hoppas det bara var för att magen inte var van vid så mycket på en gång. För magsjuka vill vi inte ha!
Nu sover han i alla fall gott och det har inte hänt något mer.

sjukstuga, stranden och poolbad

Publicerad 2013-07-23 22:52:27 i Personligt,

Idag blev det till att styra kosan till stranden för mig och barnen. Sambon har nämligen bokstavligen barikarderat sig i sovrummet hela dagen. Han är förkyld med feber (alltså dödssjuk). Så för att inte varken jag eller barnen skulle bli alldeles tokiga fick vi hitta på något kul.
Vi packade lunch och fika och en massa gott. Vagn och badkläder, leksaker och flytgrejer gjorde bagagen fullkomligt proppfull. Men ska man hålla sig undan ett tag får man packa där efter, haha!
Vi hade en helt underbar dag på stranden med idel gott humör och lyckades hålla oss hemifrån i nästan fem timmar.
Då var Storasyster så trött på det hela att det var dags att göra en storstilad sorti med en gallskrikande 4-åring (hon fick nämligen inte som hon ville med att åka ensam i vagnen och låta Lilleman gå till bilen, vilken stod på parkeringen en bra bit från stranden).

Väl hemma hämtade vi ut våran nya barnpool som Storasyster valt ut och beställt via nätet som present då hon nu klarat av att somna alla tio gånger själv.
Badandet fortsatte sedan hemma. Härligt att äntligen kunna svalka av sig hemma i trädgården. (Våran gamla pool kasserades i början av sommaren då den var trasig).

Strax innan läggdags kräks Lilleman. Aargh!! Först bara lite så vi tänker inte så mycket på det. En stund efter att vi lagt honom börjar han gnälla och när jag kommer in är hela han och sängen nerkräkta! Jag hoppas innerligt att det är värmen och att han åt så himla mycket till middag. Han har nämligen ätit riktigt dåligt nu ett bra tag så magen är inte van vid så mycket på en gång. Han har verkligen ont av värmen, stackarn. Äter nästan ingenting, är gnällig, sover dåligt och får värmeutslag.
Nu sover han i alla fall och det har inte hänt något mer. Vi håller tummarna att vi slipper kräksjuka nu!

stora barn vill också leka

Publicerad 2013-07-22 22:59:55 i Personligt,

I eftermiddags tog vi oss en tur tillsammans med mormor och morfar, båda morbröderna och svägerskan. Vi hamnade på gokartbanan för att rasta dom stora grabbarna i sällskapet.Vi andra roade oss med picknick. Och att heja fram förarna så klart.Men mest picknick....

första semesterveckan, förkylning och födelsedag

Publicerad 2013-07-19 18:05:09 i Personligt,

Ja, då är snart första semesterveckan till ända och jag har hunnit med att vistas i härlig sol, badat benen (äkta badkruka), lekt, fyllt år och blivit förkyld.

Det här med att fylla år har jag så gott som slutat med. När någon frågar hur gammal jag är får jag alltid räkna efter... Men lite uppvaktad vill man ju bli.
I år gav jag mig själv en förkylning och mens - med allt vad det innebär - i födelsedagspresent. Oh yes. Ett härligt uppvaknande så att säga.
Efter att ha varit vaken med familjen i en halvtimme tyckte jag det var dags att, så där i förbifarten, nämna att idag är det min födelsedag. Då blev det liv i luckan. Äntligen. Min present hade jag egentligen fått för några veckor sedan. Två par nya joggingskor. En subtil hint kan man tycka. Men jag fick en liten utav sambon på morgonen ändå. En flaska Baylis. Gott. Den får vi se till att dricka upp. Här om dagen hittade vi nämligen en i skåpet som gått ut för tre år sedan.
Själva dagen spenderades med familj och svärföräldrarna i Grebbestad. Bad på Tanumstrand och shopping till barnen och sambon på Sportshopen efteråt. Barnen fick även rusat av sig på lekparken utanför. Oj, vad trötta dom var. Och jag med.

I morgon blir det tårtkalas för de närmast sörjande och här sitter jag hos svärföräldrarna efter en dag på stranden. Undrar om tårtan gräddar sig själv där hemma och huset gör sig fint bara man önskar riktigt riktigt mycket?

Ja, ja. Det löser sig.
Hoppas ni har en härlig sommar allihopa

Lilleman tar ordet

Publicerad 2013-07-15 22:10:05 i Personligt,

Här kommer jag med ett fashion-statement!

Glittriga skor. Jag kan inte få nog av dem. Jag fullkomligt älskar Storasysters glittriga ballerinaskor med rosett. Så fort jag får syn på dom vill jag genast ha dom på. Då är det bara att ta dom i hand och leta upp närmaste vuxen som snällt hjälper mig. Och Storasyster är faktiskt så snäll att jag får lov att låna dom hur mycket jag vill. Jag älskar henne!
Tyvärr är dom lite stora men om dom trillar av - vilket dom gör titt som tätt - är mamma snäll och sätter på dom igen så fort jag ber henne. Om och om igen....att lära sig somna själv och namnbyte i parti och minut

Publicerad 2013-07-14 22:21:36 i Personligt,

Vi har haft svåra problem med att lägga våran Storasyster på kvällarna. Alltid. Eller, problem är kanske inte rätt ord. Det har tagit en enorm tid och varit en oerhört invecklad och lång process att få henne att somna. Det har varit kvällsfilm. Sagor, max tre pixiböcker. Egen berättelse. Sång. Killning (utav den där goa mjuka sorten förstås). Och till sist, ligga bredvid tills hon somnat vilket kan variera i tid och antal snurrningar i sängen och hur frekvent man får höra "men jag KAN inte somna mamma!".
Under det senaste året har det även varit så att till 99% bara varit jag som har fått lägga henne. Minsta motståndets lag har alltså gällt.
Nu har vi med gemensam kraft tagit tag i detta.

Jag och sambon bestämde att från och med nu är det en saga/pixi som gäller sen säger vi godnatt och går ut ur rummet. Var annan kväll nattar jag och var annan så gör han det.
Vi förberedde Storasyster en dag i förväg. Ska man införa någon förändring är det bäst att förvarna henne i tid. Vi lade också upp det så att det kändes som om hon fick vara med och bestämma hur vi skulle göra. Haha, lömska föräldrar!

Första kvällen gick det jättebra. Fram till dess att jag skulle gå ut ur rummet. Då kom tårarna. Men har vi bestämt så har vi. Jag förklarade igen att vi är alldeles utanför och dörren får vara öppen så att hon skulle höra oss. Hon slutade gråta men var ändå inte helt nöjd över detta.
När jag gått ut passade jag på att greja ute i hallen så att hon verkligen skulle höra mig. Två gånger ropade hon på mig, en för att jag skulle komma och ge henne ett till gosedjur. En andra gång ropade hon bara för att kolla att jag var där. Sen blev det tyst. 1-0 till team föräldrar!

I hela fem kvällar i rad har det gått som smort. Till i går kväll. Då gick det inte alls... Fast det berodde på att hon sovit lite i bilen idag och därför inte var tillräckligt trött. Så när klockan var tio gav jag upp och gick och lade mig bredvid och vi somnade tillsammans. Jag skulle ändå sova hos henne för att slippa störas av Lilleman på natten.

I kväll var jag lite nervös för att hon inte skulle kunna somna själv igen. Dels på grund av att hon slumrat lite idag med och dels för att hon "slapp" somna själv igår. Men det gick. Även om det tog lite tid så beklagade hon sig inte över det. När jag nu skulle lägga mig tittade jag till henne. Lillsnuttan hade lagt sig i utdragssängen där jag sov i natt på min kudde och med mitt täcke. Mammas tös...!

Storasyster fick hjälpa till att göra en belöningstavla inför den stora utmaningen. Nya klistermärken med Emil fick hon också att sätta ett i en ruta när hon klarat att somna själv. När hon fått tio klistermärken får hon åka till leksaksaffären och välja en sak som belöning.
Att det står Alice på papperet behöver ni inte bry er om. Det var det hon kallade sig just då när vi gjorde tavlan. Hon byter namn säkert tio gånger om dagen. Det gäller att hänga med i svängarna vid namnbyte. För nåde den som säger fel namn alltså!

semester!!!

Publicerad 2013-07-14 16:13:36 i Personligt,Där hänger ni bra i 4 veckor!
Nu går jag på semester!
Storasyster har "bara" ringt två gånger idag under mitt nio-timmars-pass och stortjutit efter mamma. Så det ska bli riktigt skönt att få åka hem och krama om henne och lova att nu ska vi vara tillsammans länge.

gräl, gråt och strand

Publicerad 2013-07-08 23:19:55 i Personligt,

Vad som var tänkt; En barnfri lördag med tillhörande sovmorgon på söndag.
Vad som egentligen hände;
Storasyster blir helt ifrån sig vid morgonens packande. Vill inte till mormor och morfar. Vi bestämmer således att hon får sova hemma men kanske vara en stund över dagen hos mormor och morfar. Anledningen till utbrottet var att hon sovit hos farmor och farfar natten till fredagen fast vi sedan tidigare bestämt om helgen. Och mer än en kväll borta i veckan klarar hon inte av. Hon är väldigt hemmakär, våran lilla tjej. Pappan i huset bestämde alltså en övernattning hos farmor trots att jag sagt ifrån att det inte kommer gå på lördag i så fall. Allt detta bara för att jag jobbade kväll på torsdag och han ville slippa båda barnen själv på kvällen. Så kan det gå. Lyssna på mamma!
Sambon blir tvärilsk och förbannad på både mig och Storasyster. Ett mindre gräl utbryter. Jag avskyr att att bli osams inför barnen och brukar bara be honom att sluta eller ge med mig vid sådana tillfällen för att barnen skall slippa se och höra. Men denna gången gick det inte.

Vid avfärd från mormor blir det störtgråt igen av Storasyster. Hon får alltså åka med hem igen. Att vara hos mormor och morfar ska ju vara något kul, inte något man tvingas till!
Vi får inte gjort något av vad vi bestämt och stämningen är aningens kylig mellan mig och sambon.
Ännu mera gräl utbryter. Allt handlar om att han inte tycker att jag säger i från och jag tycker att han blir oproportioneligt arg och behandlar barnen med ilska och att ignorera dom. Inte ok, tycker jag!

Jag ber om att få göra en enda sak som jag bara måste få gjort i helgen, en present, för annars hinner jag inte på grund av att jag jobbar. Det är sambon med på.
Jag pysslar ihop min present - 3 timmar tog det. I stället för att då ta tillfället i akt att hitta på något roligt bara Storasyster och sambon och göra denna helgen till en alldeles egen dag med mamma och pappa sätter han henne framför en film och själv spelar han på telefonen. Jag får otroligt dåligt samvete för Storasyster men bara måste få gjort min grej.
Sambon sticker iväg för en liten träningsrunda. Blir borta två timmar!
Storasyster är hur pigg som helst på kvällen (har sovit av utmattning under dagen efter allt strul), jag och hon myser och leker tillsammans när jag är färdig.
Hon somnar vid tio och då lägger jag mig med.

På söndagen stiger jag och Storasyster upp vid sju. Storasyster har blivit snuvig.... Sambon tar sovmorgon.
Jag och Storasyster leker under dagen.
Sambon åker och köper en kostym efter lunch och hämtar hem Lilleman för Storasyster längtade så.
Hem kommer en Lilleman som är go och glad och som naturligtvis sovit som aldrig förr. Somnade vid nio, gnydde lite vid tre men somnade om med lite ömma klappar från mormor. Sov sedan till sju. Fick välling och stojade lite för att sedan somna igen bredvid morfar med lite ömma klappar från den samme. Sov då mellan åtta och halv tio. Har aldrig hänt här hemma. Dessutom vaknar han flera gånger och får välling två till tre gånger om natten när sambon har honom. En gång om det är jag.

Hela familjen åker till stranden på efter middagen. Vi äter glass till mellanmål och badar. Barnen hoppade så klart i utan att tveka. När sedan Storasyster ber pappa att gå i vattnet så hon kan hoppa till honom vägrar han för att han inte känner för det.... Alltså jag blir så trött ibland. Här gnäller han om att hon är så mammig och när hon då sedan bjuder till då vägrar han. Tror han att det blir bättre då? Man får väl offra sig lite som förälder!
Sagt och gjort, den största badkrukan nummer ett - alltså jag - krånglar mig i min baddräkt (som helt plötsligt har krympt över rumpan???!!) för att hoppa och skvätta i det iskalla vattnet.
En och en halv timme hinner vi vara där innan vi tvingas åka hem. Jag har nämligen glömt packa ner extra blöjor till Lilleman. Hur kan man glömma något sådant? Kanske för att jag fick order om att packa allt till samtliga familjemedlemmar medans jag hade en Storasyster som tjatade i ena örat om att gå till lekplatsen och sambon var iväg och köpte en kostym, för att det tydligen kan vara bra att ha en ljus också.
Så. Vi packar ihop badkläder och handdukar. Filt och solmadrasser. Skor och sandleksaker. Vagn och kylväska. Ett helt bohag med andra ord och släpar motvilliga ungar till bilen. En svettig dag på stranden...

När kvällen kommer ger jag mig iväg för att träna och är borta i 50 minuter och kommer hem till en Storasyster som sitter och sover i soffan och en Lilleman som definitivt är redo för sängen.

Phu! Det var vår helg det!

strosa i Smögen

Publicerad 2013-07-03 22:30:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Idag var min lediga dag. Förmiddagen fick bli en tråkig städdag då jag fortsatte att dammtorka huset, började i förra veckan... Jag blir aldrig färdig. Blev det inte idag heller. Speciellt inte nu när jag jobbar. Jag hinner ju ingenting. Sambon varken tvättar eller städar nu heller, trots att han är hemma varje dag. Han tycker nämligen att det är en dålig idé att byta sysslor bara för att man byter vem som är hemmaförälder. Suck!
I alla fall. När vi åt lunch fick jag ett infall att åka till Smögen för att äta efterrätt. Barnen skrek ett rungande JAAA! Eller i alla fall Storasyster, Lilleman såg glad ut och ropade DEN! det enda ord han säger nu för tiden. Storasyster fick snabbt i sig maten och sprang iväg för att klä på sig skorna. Där satt hon medans jag plockade bort maten och jag och sambon bytte till lite mer representabla kläder.
Efter en halvtimmes bilkörning med två sovande barn var vi framme på Smögen. Där strosade vi runt lite bland husen och på byggan. Kollade in butikerna, folken, båtarna och brännmaneterna. Sen blev vi hungriga och åt på restaurang. Storasyster älskar att äta på restaurang. Även om hon kanske inte platsar på någon finare sådan med sitt bordsskick. Att stå på bänken med ena foten på ryggstödet och äta genom att spetsa maten med grillpinne är väl inte att rekommendera på någon michelin-krog - eller hur nu det stavas... haha!
Efter maten blev det glass. Jag köpte en bedrövligt dålig mjukglass i en kiosk. Smakade bara frusen mjölk. Den åkte i soporna faktiskt. Som tur var fick jag överta Storasysters kulglass då hon inte tyckte den var god och hon fick köpa en vanlig isglass istället. Glassen åt vi i en liten park med en fontän. Mycket roligt att få plaska och kasta lite grus så att det pluppar tyckte Lilleman. I en sekund släppte jag honom med blicken. Och javisst. Han ertappades med ena foten i fontänen när jag fick se honom igen. Typiskt! Men lika glad var han för det. Där efter bestämde sig Storasyster för att gå balansgång på kanten. Givetvis tappar hon balansen och sätter ner ena foten i vattnet hon med. Nu åker vi hem ropade hon. Ja, det var nog lagom i alla fall.
Resten av dagen spenderade vi med lek hos grannen. En mycket bra ledig dag!

fram med kyskhetsbältet!

Publicerad 2013-07-02 21:52:00 i Storasyster,

I går trollbands min snart 4 åriga tjej av mina berättelser om tomtar och troll som bor i mormor och morfars skog. Idag kommer hon hem från förskolan och har jagat den killen hon är kär i på pussjage! Vad hände här? Får det verkligen gå till på det här viset? Jag visste minsann inte vad pussjage var för någonting förren jag var sju-åtta år!

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela