åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

My Man - The Halfway Man...

Publicerad 2012-09-25 13:26:57 i Familj, Personligt,

Min sambo är verkligen kung av att göra något halv-färdigt.
När han dammsuger kommer han till halva huset, känner att han behöver en paus och sedan blir dammsugaren stående där. Och där verkar det vara en bra parkeringsplats för den kan tydligen stå där hur länge som helst - jag har provat. Efter två dagar gav jag upp och började om från början eftersom smutsen har en förmåga att inte ligga där den gjorde för två dagar sedan, den följer liksom gärna med våra fötter runt i huset. Suprise!!
För ca 3 månader sedan köpte vi en möbel från IKEA, de sista lådorna ligger fortfarande i sina kartonger i väntan på att få skruvas ihop...
När han diskar så diskar han a l l t i d halva disken och tro inte att torka av bord, bänkar och spis ingår i diskningen. 
Ja, ni fattar va...?
 
I morse när jag kom ut i köket hittade jag diskhon full av äckligt gammalt diskvatten. Motvilligt sträcker jag ner handen och drar ur proppen... Detta hittar jag... Ja, utom kastrullen då, den har jag ställt dit nu för den stod kvar på bordet.

En kärleksförklaring till min son

Publicerad 2012-09-17 21:04:00 i Familj, Personligt,

Idag är det exakt 6 månader sedan Du kom till världen.
Jag kan fortfarande minnas dagen då Du föddes - och det kommer jag alltid att göra, timme för timme, hur det kändes, vad vi gjorde och vad som hände.
Vart har tiden tagit vägen? Det har gått så fort, ändå känns det som Du alltid funnits här hos oss. 
Idag är det en gosa-, mysa-, lukta- och "bara-vara-med-Dig"-dag! Jag kan inte släppa Dig och varje gång jag ser in i Dina glada och kärleksfulla ögon blir jag alldeles tårögd och överväldigad av kärlek, omtanke och livsglädje.
Vi sitter här i soffan, bara du och jag. Pappa jobbar och storasyster är på dagis. Vi njuter av varandra. Skrattar och ler. Jollrar och leker.
Så blir Du trött och somnar i min famn. Så ljuvligt. Jag snosar och luktar på Din mjuka bebishand. Du luktar så gott! Jag hör Dina snusande andetag och jag kan bara inte lägga ner Dig i din säng. Du får ligga här och känna dig trygg hos mig. Jag älskar att känna Din varma mjuka kropp mot min och känna ditt lugn och din tillgivenhet till mig. Och jag skänker Dig all min kärlek. Jag skall ta hand hom Dig, skydda Dig, trösta Dig, skratta med Dig, gråta med Dig och älska Dig så länge jag lever.
 
/ Mamma
 


Tröstpris

Publicerad 2012-09-17 11:36:00 i Jag tävlar, Personligt,

För ett tag sedan var jag med och tävlade om ett smycke från Amanda Egilson. Tyvärr vann jag inte men gulliga Amanda skickade en liten present till alla oss som var med. Min bad jag henne skicka till en vän som tycker om post och förtjänade en liten present.
Detta var vad hon fick! Behöver jag säga att hon blev mycket glad! Tack snälla Amanda! 
 


 


 
Vann gjorde dehär tjejerna; born in a grass cottage och fit4fight. Stort grattis till er tjejer!

tillfredställd

Publicerad 2012-09-13 22:22:27 i Personligt,

Gud vad skönt det är när man får städa färdigt hela huset på en dag! Har inte hänt sedan vi fick barn... Känns oerhört skönt och tillfredsställande!
Känner mig väldigt nöjd med dagen, har bara varit lilleman och jag hela dagen så vi har hunnit med både städa, slappa, mysa och träna! Det ni :-)

Måltidskaos

Publicerad 2012-09-13 15:17:56 i Familj, Personligt, Storasyster,

Ja vad kan det annat bli när man har en trotsig 3-åring som har matvägrat från den dagen hon var 1 vecka gammal och en bebis som vill ha mat precis just NU! Skynda hit med skeden!
Att ha en sambo som går fram och tillbaka som en osalig ande och hämtar det ena och andra under måltiden eller spelar på sin jefla telefon och sedan lämnar bordet så fort han är färdig trots att resten av familjen inte är det gör ju inte saken bättre. 
 
Det är i alla fall något lättare nu när minstingen kan sitta med vi bordet och smaka vanlig mat än när han skulle ha tutte var och varannan timme! Gud, jag trodde jag skulle gå åt. Vad jag önskade att jag kunde klona mig då! 
 
Då:
Dags att börja lunchen men lilleman är hungrig (igen) får mata honom först. Sen laga lunch, jaha då har stora tjejens energi tagit slut, är trött och grinig! Som grädde på moset blir lilleman supertrött och vill sova precis när jag som bäst jag rör i grytorna. Fram med selen och i med ungen och stå och guppa honom till söms på magen medan jag gör maten klar. Han somnar äntligen, ner i säng med honom och sen börjar övertalningsförsöken med att få den stora tjejen att äta lite. Efter förhandling slutar det i alla fall, till mammas förtret i soffan med lite tecknat som distraktion. Då kanske det går att peta i henne lite mat men det är inte alltid hon sitter still i alla fall utan det skall promeneras eller hoppas i soffan mellan tuggorna.
Naturligtvis vill vi ju att hon skall sitta vid köksbordet och äta själv - vi vet att hon kan för på dagis går det alldeles utmärkt även om hon inte är någon storätare och även där inte alltid får i sig någon större lunch. Men vi har gett efter för att hon skall få i sig något över huvud taget.
 
Nu:
Det går faktiskt ganska bra nu, i alla fall när jag, lilleman och storasyster äter. Hon är gärna med och hjälper till att mata och lära lillebror att man sitter still i köket när man äter. Och hon äter oftast själv, får ibland ladda gaffeln/skeden.
Men det krävdes en uppvisning av hur omöjligt det är att sitta vid tv och äta med lillebror.
3-åringen skulle promt se på något när hon skulle äta. Jag hade väldigt lite tålamod och energi den dagen så visst, vi gör ett försök men går det inte så flyttar vi till köket. Ok? Detta går hon med på. Så. Lilleman placeras i resestolen med eget bord på, jag på armstödet på soffan och storasyster i soffan brevid mig. Hon skulle matas, naturligtvis - och jag är dum och gör det för jag vill att hon ska få lite mat i magen, orkar inte med en grinig unge idag. Lilleman skall matas. Jag skall matas vilket inte blir av, har händerna fulla så att säga. Givetvis blir det mega-söligt. Jag tappar tålamodet och stänger av tv:n, säger att detta verkligen inte går och flyttar ut all mar i köket. 3-åringens liv rasar samman men efter lite grin kommer hon ut till oss och äter. Hallelulja. Jag får fortfarande mata henne men hon sitter och äter där man ska i alla fall!
Sen när pappa är hemma så skall det springas fram och tillbaka och "skall bara". Pust!
Kids see - Kids do, önskar att detta skall fasta i skallen på honom, men han har v e r k l i g e n myror i brallan!
 
Hur har ni det med barn och mat? Har ni några tips?

Sista sommardagarna...

Publicerad 2012-09-08 21:38:00 i Personligt, 
Nu är det verkligen de sista sommardagarna, hösten känns i luften. Väldigt skönt tycker jag, för jag har aldrig känt mig riktigt bekväm i korta och avslöjande sommarkläder. Tycker det är väldigt skönt att klä på sig lite mer nu på hösten!
Ser med glädje fram emot härliga promenader bland höstens färger och mysiga "kura-inne-dagar", för att inte tala om att tända lite ljus. På barnsäkra tider förstås! :)

Liten Primadonna...

Publicerad 2012-09-07 22:29:00 i Familj, Personligt, Storasyster,

 
 
 
 
....och skofantast har vi här hemma. Skall abolut klämma i fötterna i sina 2 nummer försmå skor bara för att de är så fina. Och är vi och handlar är det bara skor som gäller!
Sötnos! 
 

hjälp...

Publicerad 2012-09-05 21:43:41 i Personligt,

Min sambo har 40-års kris! Idag kom två paket han beställt. De innehöll diverse bling-bling smycken till honom. Ringar, armband, halsband o örhängen... Verkligen inte hans stil. Vet inte om jag ska skratta eller gråta?

pinsamt förvirrad...

Publicerad 2012-09-04 22:20:00 i Personligt,

När jag som vanligt idag skulle hämta min stora tjej på dagis kastar jag på mig en ren tunika. Nöjd med mig själv att jag för en gångs skull tänkte på att se ren ut kör jag iväg. Eftersom sötisen inte riktigt hade pysslat färdigt när jag kommer blir jag kvar en stund.
Hemma, flera timmar senare ser jag mig i badrumsspegeln. Jag hajar till, vad är det med min tunika som inte stämmer (skall kanske tilläggas att den är helvit med knappar fram)?
Jag har den ut och in... Suck! Jaja, får väl bjuda på den då....

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela