åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Pepparkaksbak!

Publicerad 2012-11-30 21:32:35 i Mat & Bak, Personligt,

Idag har vi varit hos barnens mormor och morfar och gjort årets pepparkaksbak. Som vanligt hade mormor i går gjort degen efter min gammel-mormors recept. Det blir riktigt goda pepparkakor och deg med för den delen.
 
Lilleman ville absolut ha pepparkaks-stassen dagen till ära
 
3-åringen som vanligtvis älskar att baka nöjde sig men att göra en pepparkaka. Sen var det roligare att söla med mjölet.
 
Det blev även en pepparkaks-degs-tårta med spaggetti-ljus och blåbär.
Blåbär och pepparkaks-deg var faktiskt en god kombination!
 
Ja, så här blev det efter en hel dags bakande (med några mat-, lek- och toa/blöjbytar-pauser)

Repertoar-byte!

Publicerad 2012-11-29 23:04:00 i Lilleman,

Sedan en tid tillbaka har det varit helt omöjligt att somna Lilleman i sängen. Hur mycket man än sjunger, vaggar och försöker lugna, inte ens vyssa i famnen fungerar, så bara han skriker och gråter och protesterar så mycket det lilla livet någonsin kan. Så även i kväll. Men när jag satt där tänkte jag att det var ju själva ... det måste gå! En tanke kommer smygande, tänk om... Lilleman har en favorit-sång, en som han alltid blir glad och lugn av. Imse vimse spindel- han till och med kan rörelserna (det kan ju hända att jag är en gnutta partisk och övertolkar här men han duttar händer först som om spindeln klättrar och viftar upp och ner som regn...).Nåja, jag tänkte i alla fall att det kanske skulle funka med den... men den är ju ingen vidare mysig godnatt visa. Fast om jag sjunger den mjukt och långsamt...?Värt att pröva i alla fall... Redan efter imse vimse hör han vad jag sjunger, blir knäpptyst, ligger helt avslappnad och blickar drömmande upp i taket. Han njuter verkligen och efter att imse-vimse-, ytte-pytte-, bamse-bamse- och late-late-spindeln har klättrat var sin gång har han somnat! Ha! Nu du, nu vet jag hur jag ska dra din slipsten!

Kylskåpsrensning

Publicerad 2012-11-27 22:41:00 i Familj, Personligt,

Öppnade kylskåpet i morse och det luktade apa!
Det var bara att slänga ut allt i jakten på odörens härkomst. Längst ner i grönsakslådan hittade jag det här...
...en stackars clementin som tröttnat på att aldrig få bli uppäten och därför hämnats genom att ruttna!
Så går det när man (läs sambon) envisas med att ha frukten i kylskåpet för att den citat -håller sig bättre då, ligger den framme bara den ruttnar.
Jaja, inget ont som inte har något gott med sig. Jag fick städat ur kylskåpet rejält innan jul i alla fall! haha!

Årets supermamma!

Publicerad 2012-11-26 13:11:29 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Så känner jag mig i alla fall efter att ha varit hos frisören med BÅDA barnen häromdagen!
Både 3-åringen och jag skulle klippas och med tanke på att man inte får tvätta håret, borsta det eller på annat vis röra vid hennes hår var jag lite nervös över hur detta skulle gå. Men det behövdes verkligen toppas för att underlätta skötseln av det.
3-åringen hade jag förberett genom att prata om vad som händer hos frissan, även lekt lite frisör och Lilleman genom att tajma sömnen. 
Så bestämde jag mig helt enkelt för att detta bara ska gå. Jag tror att detta med att bara bestämma sig för att det ska fungera, liksom utstråla det är nyckeln till om det skall funka med det mesta när det gäller barnen.
 
3-åringen var först på dagis sina 5 timmar och när jag hämtade henne hade hon givetvis varit och lekt i leran och fått lera i håret! Hurra, tvätt innan frisör alltså.. 
Tvättningen av håret gick som det brukar - med gråt och förtvivlan men ganska fort glömd efteråt.
Sedan lyckades jag med att få båda till att äta rejält med middag (spagetti och köttfärssås - oftast ett säkert kort) i lagom tid så de skulle hålla sig genom besöket.
 
Väl hos frisören gick det som en dans. 3-åringen var först ut och en eloge till duktiga J som direkt när vi kom in fick 3-åringen att känna sig trygg och som en stor tjej. Hon klippte, blåste och satte pärlor i håret, det blev väldigt bra.
Under tiden höll jag Lilleman sysselsatt och när det närmade sig min tur fick jag vaggat honom till söms i bilstolen (hade inte vagnen då det är för trångt i J:s hemma-salong). Sedan sov han ända tills jag var färdig. Ha! * klapp på axeln till mig själv! Väldresserade barn jag har, hihi!
3-åringen sysselsatte sig med bamse-tidning. clemetin, papper och kritor. Det var bara en liten stund det sista som hon kröp upp i knät på mig, var lite trött.
 
Så nu är flickorna i familjen så fina så!
Men jag vet i sjutton om jag vågar utmana ödet och göra det en gång till! Hahahaha!

Lena Philipsson på Rondo

Publicerad 2012-11-25 21:15:00 i Familj, Personligt,

Gårdagskvällen bjöd på en härlig show med en blandning av för mig mer eller mindre kända låtar.
Jag är inget större fan av Lena men tycker att hon gjort en hel del bra låtar. Vi bjöds på häftiga nummer med sång och dans varvat med pauser av humor och monologer. Jag är imponerad och lite mera frälst. En bra kväll!
Och mamma-hjärtat höll. Det gick oväntat bra att vara borta från Lilleman så länge. Barnen hade haft det såå bra med farmor och farfar, så klart! Somnat senare än vanligt båda två men så blir det ju när roliga barnvakter skall försöka hihi.
Stora tjejen sov som en stock hela natten, vilket är väldigt sällsynt. Lilleman däremot var vaken igen när vi kom hem strax före tolv. Han satt på köksbänken (typiskt farmor och farfar by the way) och åt lite gröt i väntan på tutten. När den väl kom och serverades - efter att innehavaren av dessa godsaker tvättat sig och borstat tänderna - somnade också han gott för natten. Tyvärr blev det ändå ingen sovmorgon då han propsade på att stiga upp kl 07 i morse...Småbarnslivet i ett nötskal hihi!
Jag tänkte bjuda på lite bilder av min utstyrsel för kvällen också.
Hade mina röda byxor och en svart transparant topp.
Så här såg det ut i början av kvällen. Hm, har tydligen lagt ut lite sedan amningen minskat till endast kväll och natt...
Lite bättre blev det innan läggdags, då jag töjt ut byxorna lite under kvällen...Förresten så undrar jag vem i hela friden det är som kommit på att det är bra med dragkedja i sidan på byxor?! Jag får ju ryggskott varje gång...!

Traumatiserad!

Publicerad 2012-11-25 12:42:00 i Personligt,

Jag är djupt chockad och traumatiserad! Jag känner mig smutsig, hela huset känns besudlat!
Jag tar det från början...Glad i hågen och nöjd med mig själv tänkte jag ta itu med advents och vinter utsmyckningen utomhus. Jag går in i garaget för att ta fram krukor, böjer mig ned och där, där mitt framför ögonen låg den. Musen!!!
Så jefla äckligt! Jag avskyr möss och råttor och liknande otyg!
Jag kommer från landet och jag har bott i hus i nästan hela mitt liv så jag är väldigt medveten om att dessa odjur kommer in i husen. Men så länge man inte ser och hör dom kan man liksom inbilla sig att man har klarat sig.
Efter upptäckten kommer jag inrusande till sambon och skriker hans namn i falsett, han blir ju livrädd och tror att det hänt något allvarligt som han sa. Som om detta inte var allvarligt!!
Han får vackert gå ut i garaget och plocka bort den (den var död) medans jag går in och samlar mig.
Nu går jag här och vankar med den där olustiga känslan i kroppen att allt är smutsigt, att vi skulle behöva sanera hela huset...

Tidig morgon och roligheter i kväll

Publicerad 2012-11-24 15:22:00 i Familj, Personligt,

Jaha, idag var det tydligen dags att stå upp 04.45... passar ju bra när sambon och jag ska på festligheter i kväll. Storasyster vaknade i svinottan och kunde verkligen inte sova, sambon och hon började bråka om att hon var tät i näsan och behövde nässpray. Det ville INTE den lilla damen varpå skrik genomljöd huset och sambons humör tappades. Lillebror vaknar av tumultet och sen kan ingen sova...!
Dagen har än så länge flutigt bra. Svärföräldrarna är här nu och skall passa barnen i kväll när kärestan och jag åker de åtta milen till Göteborg för att se Lena Philipssons show.
Det skall bli kul men är samtidigt nervös, det är fösta gången jag är borta från Lilleman så länge och så långt bort...Hur ska det gå för honom, och hur ska det gå för mig!!! Haha!

Saffransbullar

Publicerad 2012-11-23 14:00:00 i Mat & Bak,

I våran familj brukar vi inte baka lussekatter, för dom man köper är mycket godare tycker vi, men vi bakar alltid de här saffransbullarna.
 De är väldigt smarriga med sin fyllning av muscovadosocker, smör och kokos.
Mums!

samlare

Publicerad 2012-11-22 14:56:00 i Personligt,

Min sambo tycker att jag är en enorm samlare.Själv tycker jag inte att det är så farligt. Förresten tycker jag att han inte är så dålig han heller...I alla fall så skulle jag byta tvåglödlampor i går. Det tog mig så här många lampor...innan jag hittade två som funkade. Ja jag erkänner att jag lagt upp använda (till advents-belysning) lampor i skåpet men jag är väldigt säker på att de fungerade när jag lade tillbaka dom.Men snacka om att sambon fick vatten på sin kvarn...

Drömhem!

Publicerad 2012-11-20 12:41:33 i Personligt,

Jag satt och bläddrade i senaste villaägarna och där var det, hemmet jag drömt om hela mitt liv. Huset, inredningen, tomten, allt utom läget kanske.
Problemet är väl bara att få de som redan bor där att byta med oss! Haha!julstämning

Publicerad 2012-11-20 09:48:00 i Personligt,

Vi, Lilleman och jag, har precis lämnat storasyster på förskolan.
Jag äter frukost för det hann jag inte innan vi åkte, vi sov länge idag så det var bara barnen som fick frukost förut.
Sen skall jag försöka få upp julstämningen lite, i det här usla vädret behövs rejält med hjälp. 
 

Kryp-hjälp

Publicerad 2012-11-19 12:00:57 i Jag tipsar, Pyssel,

Lilleman har lite svårt för det här med att krypa. Får liksom inte med sig knäna. Här behövs lite hjälp på traven tänkte jag.
Har kikat lite på nätet och hittat halkskydd för knäna, men varför köpa när man kan göra själv...?
Jag har några flaskor Sock Stopp sedan min tös för något år sedan högt och tydligt deklarerade att hon minsann vägrade ha på sig strumpor utan halkskydd. Och eftersom halva strumplådan sakande just detta köpte jag ett par flaskor för att fixa själv.
Väldigt enkelt och roligt då man kan hitta på egna mönster. Flaskorna är väldigt dryga så en flaska räcker nästan till en livs-förbrukning av halk-strumpor :)
Så här gör man i alla fall knä-skydden.
 
Man behöver ett par strumpor, två kartongbitar och så klart Sock Stop
 
Klipp av skaften på strumporna, stoppa sedan in en kartongbit i varje så skaften töjs ut. Gör sedan valfritt mönster med Sock Stop. För bäst hållbarhet skall detta helst göras 1-2 gånger.
 
 
Efter 12 timmars torktid är de färdiga att användas! 
 
Funkar fin-fint! Nu har han verkligen fått upp farten och hajat hur man gör när man kryper!
 

I natt jag drömde...

Publicerad 2012-11-18 15:56:43 i Lilleman, Personligt,

Jag hade en konstig dröm där jag satt fast och hur jag än försökte kunde jag inte komma loss...
Sakta men säkert letade jag mig upp ur drömmen, då upptäcker jag att jag faktiskt sitter fast...
Lilleman, vi sover i samma säng, har letat sig fram till tutten och smygäter!
Den busen!!

blogg-rape

Publicerad 2012-11-16 15:07:00 i Lilleman tar ordet / blogg-rape,

Hallå, det är Lilleman igen!
Vill bara beklaga mig lite över att mamsen är så trög!
Ni vet, jag har ju börjat äta själv och så nu, och då är man ju ingen bebis längre eller hur?!
Jo, igår gjorde hon ett nytt försök att ge mig vällig till kvällsmat. Men det är verkligen äckligt att dricka sin mat, tvi vale! Det slutade med att hon matade mig med sked, det är ju egentligen gott med välling så jag åt så klart.
Men för att mamsen verkligen ska fatta att jag är stor nu så vägrar jag nu mera att ta nappen!
Ha! Där fick hon!
Fast det är klart det är himlans gott med tutte på natten, det är det ju! Men jag tror inte att hon märker att jag tar mig en slurk då och då, hon är så väldans trött!
Det var bara det! Hej hopp!

Att ha en egen liten konditor...

Publicerad 2012-11-16 10:59:00 i Storasyster,

...här hemma är något som gör en kak-älskande mamma glad, även om den sammas midjemått säger något annat.
Idag har 3-åringen bakat hallongrottor, mums!
och så klart några med karamellfärg...

Karamellfärg...

Publicerad 2012-11-15 11:39:00 i Familj, Storasyster,

Det är något som uppskattas väldigt mycket av vår lilla dam. Och som ni vet uppskattas mat inte alls. Så idag äter vi blå och röd sås till kycklingen.
Den röda är kall och den blåa är varm.
Fröken tyckte den röda var bäst och det blev en stor portion kyckling och ris i magen!

Trött mamma

Publicerad 2012-11-14 13:22:00 i Familj, Storasyster,

3-åringen vaknade och ropade på mig och frågade om det var morgon nu.Nä, sa jag, det är mitt i natten.Då vill jag komma och sova hos dig.Jag tar med henne in till oss och vi knör ned oss - Storasyster, Lilleman och jag i stora sängen (pappan sover som vanligt på soffan - mer om detta i ett annat inlägg...).Efter en stunds bökande och knölande säger hon; mamma jag kan verkligen inte sova mer nu.Jag kikar på klockan, halv åtta. Oj då, nä det är visst dags att stå upp...

En lektion i höger och vänster

Publicerad 2012-11-13 10:31:09 i Personligt, Storasyster,

För ett par månader sedan lärde sig 3-åringen vilket som är höger och vänster. Så i morse när jag klär på 3-åringen för att gå till förskolan utspelar sig följande;
 
3-åringen; Mamma, är det höger eller vänster?  Sträcker fram vänster arm. 
 
Jag; Öhh (måste alltid tänka efter lite först) Det är vänster.
 
3-åringen; Bravo mamma! Nu har jag lärt dig det! 
 
Jag; Ja, tack så mycket! Det behövde jag.
 
Goa, underbara onge! Bävar för när hon kommer hem och får lära mig multplickations-tabellen (eller hur det stavas)....

Kalle Stropp & Grodan Boll

Publicerad 2012-11-12 10:42:00 i Familj, Personligt,

Tänk att barn i samma familj kan vara så olika!
Man tycker ju att när de kommer från samma genpol att de skulle bli någotsånär samma. Visst kan man se likheter mellan Storayster och Lilleman men även en hel del oliketer.
 
Det vi framför allt är lite fixerade vid är maten. Det på grund av att våran tjej alltid varit svår med det. Hon har matvägrat sedan hon var ca 1 vecka.
Det kan ha sin grund i att hon var mjölkallergiker som liten (det har nu tack och lov vuxit bort). Men vi tror även på allvar att hon har svårt för att känna hunger. 
Lilleman å andra sidan äter som om han aldrig skulle få se mat igen. Han har varit konstant hungrig sedan dag ett. Han var stor för tiden och van med mycket näring i magen (hade en navelsträng tjock som en rejäl tumme, barnmorskan hade aldrig sett något likande). Därför har han hängt vid tutten i stort sett jämt och nu när han äter vanlig mat har han en glupande aptit.
Vi fick vad vi önskde. När han låg i magen sa vi; - bara vi får en unge som äter!
Vid 8 månaders ålder drar han nu samma klädstorlek (strl 80) som Storasyster gjorde vid 1,5 års ålder. 
 
Storasyster hon kan sova som en stock brevid i ett stenbrott utan att vakna medan Lilleman vakar av minsta lilla. 
Inte så praktiskt när man har en stojande Storasyster hemma och man försöker sova middag...
 
3-åringen var väldigt tidig i både tal och motorik. Hon gick obehindrat när hon var 9 månader. Något som Lilleman är långt ifrån. Han har precis klurat ut hur man kan förflytta sig med en lite hasande på rumpan-krypteknik.
När Storasyster var 1,5 år kunde hon prata i 12 ords meningar, rent uttal,  utan problem.
 
 
Skönt att se att de är sina egna individer Alla är vi olika.

För bebisar är ju precis som oss vuxna! Stöpta i olika formar och tilldelade sin alldeles egna personliget redan från början!

Fars dag

Publicerad 2012-11-11 10:27:00 i Familj, Personligt,

Grattis på fars dag alla underbara pappor där ute!
Våran pappa här hemma firas i feberdimmor och hostattacker, inte som vi tänkt med god mat och tårta. Men en fin present fick han i alla fall.
En kompletterande bricka med sonens namn till sitt halsband från fina Amanda Egilson. Nu kan han också känna sig hel igen!
(Namnen på brickorna är bort suddade i Photoshop.)
 

sjuka familjen

Publicerad 2012-11-10 17:02:00 i Familj, Personligt,

Sådär ja, nu är vi sjuka allihopa! Feber hostan från hell, täta och allmänt risiga...
 
sjuk = Storasyster
 
sjukare = Mamman i denna familj
 
sjukast = Lilleman
 
sjukare än alla på hela denna jord = Pappan

En överraskning

Publicerad 2012-11-10 16:52:00 i Familj, Personligt,

Sambon ringer när vi i går var på väg hem från mormor och morfar och berättar glatt:
 
Sambon: Jag har en överraskning åt dig!
 
Jag; Nähä vad då?? 
 
Sambon; Jag har tvättat golven åt dig!
 
Jag; Va!! (äkta förvåning i rösten) Har du? Vad glad jag blir. Duktig du är!
 
Sambon; Tack! Vi ses snart! Puss!
 
Jag; Puss, puss!
 
Glad och upprymd fortsätter jag färden hem. Tänk att Han har tvättat golven, det har aldrig hänt. Kors i taket och himmel och pannkaka. Det behövdes verkligen tvätta bort dregelfäckar och annan smuts man drar runt hemma. Ju närmare hemmet vi kommer tänker jag ändå att inte ha för stora förhoppningar, vi har ju inte riktigt samma syn på städning och hur den skall genomföras. Men är ändå glad att han anstränger sig, dessutom när han är hemma och är "döds-sjuk".
När jag kommer hem är det becksvart ute och svårt att se hur det såg ut men det syntes att det var renare än när vi åkte.
 
Så i morse när jag ställer undan dammsugaren efter honom säger Sambon:
 
Sambon; Ser du nu så fint det är, jag till och med låg på knä och torkade med trasa!
 
Nu börjar jag förstå...
 
Jag; Hela golvet???
 
Sambon; Alltså, nä. Jag har dammsugit (med det menar han där man lätt kommer åt, under soffa och skänkar glöms ofta bort av herrn). Och så har jag tagit med trasa där det var som värst, i hörnen och bakom nattygsborden eftersom jag inte kunde dammsuga där.
 
Nu föll det på plats
 
Jag; Jaha, dååå försår jag. Så bra det blev älskling!
Jag försökte låta så ärlig och vänlig jag bara kunde för att han inte skulle bli ledsen, han försökte ju verkligen, det gjorde han. Som man säger, det är tanken som räknas.
 
Nu går jag här och tittar på alla vackra dregelfläckar och annat som ligger kvar och glänser i kapp med det i övrigt rena golvet.. 
 

Utkörda

Publicerad 2012-11-09 13:30:00 i Familj, Personligt,

Far i huset har blivit sjuk! Ja, han känner att det är på gång, lite hängig och seg - så han är hemma från jobbet. 
Vi har lite olika syn på det där, han och jag. Man ska ha minst feber tycker jag och dödssjuk. Men å andra sidan så blir han ju faktiskt just dödssjuk bara han hör att någon av barnen nyser... Karlar...
 
Därför är jag och barnen, som fortrfarande hostar och är väldigt täta men åtminstonde feberfria sedan ett dygn, utkörada ur huset.
Far behöver lugn och ro och vila. Så vi åkte till mormor och morfar på vinst och förlust.
Det är förresten lika bra det så slipper jag gå och irritera mig på karln.

Med fäbless för äventyrliga pojkar

Publicerad 2012-11-08 20:46:00 i Personligt, Storasyster,

I somras blev min 3-åriga dotter kär för första gången! Söta onge!
Då var det rollfiguren Pinky i serien "Kapten Sabeltand". Och jag håller med henne, en väldigt söt pojk! De till och med gifte sig.
Men så för ett par veckor sedan, när hon sov över hos farmor och farfar såg de "Tintin och enhörningens hemlighet", den nya data-animierade versionen. Då klev en ny söting in på förstaplats. Tintin.
Sedan dess har filmen rullat ett antal gånger här hemma. Den är faktiskt lite läskig tycker jag men hon ser på den med andra ögon än vi vuxna. Som till exempel när sjömännen blir kastade över bord och blir tagna av hajar, ja då tar de bara en simtur...
Första gången jag och hon såg på den började plötsligt hennes ögon lysa och hon vänder sig till mig med ett stort förväntansfullt leende och säger  "Nu kommer det snart, mamma. Snart pangar dom!"
Och mycket riktigt, en scen med massa skottlossning bryter ut. Dessa verkar vara bäst på hela filmen. Vad ska det bli av denna skjutglada tös??
 
Så nu har i alla fall min dotter och Tintin gift sig. Huruvida hon är skild från Pinky eller utövar bigami låter jag vara osagt, det är lite luddigt när man frågar.
Det leks Tintin varje dag, ibland får även Pinky vara med och leka. Men man blir lite förvirrad. När vi leker är 3-åringen oftast Tintin, jag är hans fru eller Kapten Haddock och Lilleman, ja han får vara Milou...
 
Pinky i "Kapten Sabeltand"
 
bild: nrksuper.no
 
Tintin och Kapten Haddock i Tintin och enhörningens hemligehet"
bild. filmforum.se

Plötsligt händer det...

Publicerad 2012-11-08 13:33:00 i Personligt,

När jag var ute och körde, behövde fylla på med Alvedon och nässpray till alla storlekar, så hände det!Jag blev stoppad av polisen för första gången i mitt liv. Då har jag ändå haft körkort i 13 år! Första tanken var, "jag har ingen koll på hur fort jag körde"!Men det var körkortskoll och blåsning som gällde.Det var för övrigt en mycket snäll och trevlig polis som jag fick dela denna förstagångs upplevelse med!

En kontrasternas man.

Publicerad 2012-11-07 21:39:00 i Familj, Lilleman, Personligt,

Lilleman, han är verkligen en kontrasternas man, eller ja kommer att bli så småning om i alla fall.
 
Han är livrädd för plötsliga ljud och jättekänslig om han är sjuk eller så.
Men han gnäller om vi inte kör fort nog med bilen. Så fort vi saktar in börjar han öööööa där bak. Och reagerar vi inte tillräckligt snabbt eskalerar detta snart till hjärtskärande gråt. Men så fort vi får upp farten blir han nöjd och tystnar. Och tro inte att det hjälper om han sover. Saktar vi in så vaknar han, det slår aldrig fel! (Storasyster däremot vill inte att det skall gå fort utan mera lagom...)
Även när Lilleman skall sova så skall det vara fart och fläkt. Det skall skumpas så att han lyfter ur famnen för att han skall kunna somna, det är det mest effektiva i alla fall...

choklad-knarkare

Publicerad 2012-11-07 14:39:00 i Personligt,

Choklad är min stora last, jag måste ha ständig tillgång till denna sötsak.Men nu är det katastrof, mitt hemliga förråd, ett fack i skötväskan vilken i stort sett bara jag använder, har upptäckts. Nu måste jag hitta ett nytt ställe. För närvarande får jackfickan duga...

Sjuka barn

Publicerad 2012-11-06 19:19:00 i Familj, Personligt,

Ja vad hittar man på med två sjuka barn hemma??
 
Man vardagslyxar med att baka kladd-kaka med glasyr. Syndigt gott!
"Jag skall bara provsmaka först" säger 3-åringen
"Ja gör det du medan jag blandar glasyren" Och vips så blev kakan lite sargad
Med glasyr (3-åringen har redan försett sig med sin bit för hon ville inte ha glasyr)
 
Man leker doktor så klart!
 
Och är man hos doktorn och är duktig så får man ju present. Den här doktorn hade tatueringar.
Se så duktiga vi varit, 3-åringen, dockan och jag..(Lillebror fick inte vara med och leka)
 
Det blir en hel del film och saga också. Bamse och Tintin står högt på listan..
 
 

Husmors-knep

Publicerad 2012-11-06 17:50:55 i Personligt,

Små "träning-i-vardagen" knep som jag kör just nu.
 
* Strunta i att köpa en ny liten och behändig hink till dammtrasan eftersom din sambo tagit den du har och sölat ner den vid senaste biltvätten. Tappa upp tras-vatten i det badrum som ligger längst bort ifrån allt i huset. Vandra nu fram och tillbaka likt en osalig ande och damma lite här och damma lite där och skölj ur trasan så ofta det behövs.
 
* Se där emellan till att ha fullt upp med att sära på trätande barn, serva familjen med att hämta och leta upp "bort-tappade" saker åt barn och sambo (oftas ligger saken rätt framför näsan på den som letar), fixa mellanmål och mat, blöjbyte och toalett-besök (ditt eget toa-besök är inte inräknat, det anses som rast).
 
* "Plocka äpplen-övningen" är också super-enkel att få till. Tvätta en tvätt och ta ett och ett plagg ur maskinen och sträääck dig bort för att hänga upp det. Med barn i famlijen kan man lätt få till denna övning en gång om dagen alla dagar i veckan (mycke tvätt blir det..).
 
Har du en bebis som ammar i familjen samtidigt som du har större barn? Grattis, du får många raster! Det anses väldigt rofyllt att amma samtidigt som man fixar mat, läser saga och hjälper till vid toalettbesök.
 
 

Hur var det nu.. son eller hund..?

Publicerad 2012-11-05 20:50:39 i Familj, Lilleman, Personligt,

Hmm, det är frågan.
 
När vi äter är Lillemans favoritbus att be om vatten (ja han säger ju inte precis "kan jag få vatten snälla mamma" utan mer gnäller tills jag fattar vad han vill) för att sedan bara bita fast i pipen. Då skakar jag lite lätt och säger "nej, nej,nej", lite som dragkamp med en hund...och så han brister ut i asgarv! 
 
Han äter strumpor...(kanske inte särskilt unikt med tanke på att alla bebisar äter på allt..men ändå)
 
För ett tag sedan, detta här faktiskt sant, när jag skulle lyfta upp och trösta honom (han stod i planka - har inte riktigt lyckats klura ut det här med hur krypandet funkar utan hamnar mest i plankan - och blir då förstås trött, ledsen och arg och börjar tjuta) slank följande ur mig; men lilla vovven hur går det för dig... Vad ger ni mig för den, va?!
 
Sedan har vi ju våran andra lilla lek, jag kallar den för hinder-sök...
Han hoppar smidigt in i sin röd-vita sport-cab (jag kallar den för gå-stolen). Jag fattar snabbt vinken och placerar ut roliga saker i, för honom, lämplig ta-höjd. Sedan är det full fart mellan stolar, fåtöljer, sittbänkar och annat i huset för att ta alla roliga grejer som finns där.                      
 
 
 

Talk-back

Publicerad 2012-11-04 21:19:09 i Familj, Personligt, Storasyster,

Jag har gjort lunch - en väldigt avancerad sådan, det blev korv och makaroner... Efter lock och pock palrar sig så småningom 3-åringen till bordet. Klättrar upp på sin stol och tittar misstänksamt på det som serveras.
 
3-åringen; Men jag vill ju ha mos till korven...
 
Jag; Jaha, men nu jar jag inte gjort det inte det. Vi har goa makaroner i stället. (till saken hör att jag innan tillagandet för säkerhets skull förhört mig om den lilla damen skulle vilja ha makaroner och korv och då fått ett jakande svar)
 
3-åringen; Mäh, gör mos dårå...!
 
Jaha...
och jag går och vispar ihop lite pulvermos. 3-åringen äter nöjt!
 
3-åringen 1-0

modigt mamma!

Publicerad 2012-11-03 15:07:00 i Familj, Lilleman, Personligt,

Nu när Lilleman har fått två fina gaddar i underkäken är det verkligen med en hissnande känsla i magen jag ammar. Kommer jag klara mig helskinnad denna gången med?För plötsligt, bäst som vi ligger där och myser (ammar nu bara till kvällsmål o natten, den lille herren vägrar bestämt på dagen) så gör han det... Han hugger till med en kraft som skulle göra en lejoninna stolt och fy satiken vad ont det gör!!!Tur för honom att han är så söt säger jag bara!

lagen om allts jävelskap

Publicerad 2012-11-02 22:45:00 i Familj, Personligt,

Ni vet hur det är, man ska aldrig planera något för då kommer det alltid något i vägen...
Ni minns hur min sambo lovade mig en ensam dag nu i helgen... SOM jag sett fram emot detta!
Ja, barnen har blivit förkylda, värst är det för Lilleman som är så känslig för allt att till och med en fluga skräms... stackars liten!!
Helgen kommer därför spenderas med mina goa barn med näsduken i högsta beredskap och jag skall utrusta mig med allt tålamod jag har! Mamma kan få egentid en annan dag.
Tur att sambon är ledig så man är två för idag var jag väldigt nära att ge upp o lämna alla åt sitt öde så fort sambon klev över tröskeln. För som jag blivit prövad idag.
En stor tjej som varit trött o hängig i perioder för att sen slå över och bli överaktiv och då blivit arg och ledsen om jag behövt ta hand om lillebror.
Den lille killen har mest varit trött och ledsen, men inte velat sova för den sakens skull. Feber och tät i näsan har han också haft stackarn. Man kan säga att det är ganska jobbigt att bära tio kilo hösäck på höften hela dagen!
Jag hade nedräkning tills sambon skulle komma hem och drog en suck av lättnad när jag hörde dörren öppnas. Och tänk, jag fick helt ny energi av min älskling och kvällen gick som smort!
Nu sover alla små så gott, peppar peppar, och snart gör jag det samma...hoppas jag!
God natt!

A twisted mind

Publicerad 2012-11-01 12:15:10 i Personligt,

Jag lite försynt i morse; Hrm, skulle inte du kunna ta och ta med dig båda barnen hem till dina föräldrar en dag i helgen, så att jag kan få vara lite själv här hemma...så att jag kan få egen-tid...för att få städa...

Sambon; Öö, så du menar att du vill ha egen-tid...och spendera den med att städa???

Jag; Ja, precis.

Sambon; Visst, självkart.

It´s youre time, baby lyser det ur ögonen på honom

 

Ja, jag vill ha egen-tid och ja, just nu önskar jag mest av allt att få det här jävla huset under kontroll någon gång!!

Det är ett mission impossible att hålla ordning när INGEN (förutom jag då) verkar veta hur man ställer tillbaka saker där de hör hemma!

 

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela