åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Heaven and Hell

Publicerad 2012-07-31 22:15:00 i Familj, Personligt,

Det finns dagar som är helt underbara, allt flyter bara på och barnen är på gott humör och inga tjyvnyp förekommer. Sen finns det de dagar som ingentig fungerar. Som i dag till exempel.
 
Jag var ensam hemma, då sambon börjat jobba igen efter semestern, med en bebis som inte alls var på humör, bara gråter och är missnöjd och skall bäras - antingen är det sjukdom på g (Jippie :S ) eller så är det kanske tänder - lägg därtill en otroligt trotsig 3-åring som sovit dåligt i natt. Grinade inte den ena eller den andra så gjorde de det båda två samtidgt...
Då är det tur att jag själv just denna dagen begåvats med mycket energi och tålamod annars hade jag rullat ihop mig till en liten boll och önskat mig LÅNGT bort!
 
Hu! Denna dagen - ett liv som Farbor Melker sa!
 
 

Ny-vunnen frihet

Publicerad 2012-07-31 08:27:00 i Familj, Personligt,

Våran tjej har i början av sommaren fått börja vara ute själv kortare stunder, bara vi ser henne genom fönstret. Självklart tittar vi till henne och pratar med henne då och då under tiden och det fungerar så bra. 
Det är så härligt att se hennes nyfunna frihet. 

Att vara mamma

Publicerad 2012-07-29 22:23:00 i Familj, Personligt,

Ibland slår det mig. Att jag faktiskt är mamma. Det kan låta konstigt men ibland känns det faktiskt overkligt. Att jag har två underbara barn, som visserligen driver mig till vansinne ibland men dom är MINA och dom är mina änglar! Det är en så häftig känsla. Tänk att dessa två har en sån tillit till mig, precis som jag hade och har till min mamma när jag var liten och som jag för den delen fortfarande har. 
Jag hoppas verkligen att mina barn skall känna att de alltid kan komma till mig, vad det än är, när det än är i resten av våra liv. 
 

Vad är det med män egentligen?!

Publicerad 2012-07-24 13:48:00 i Familj, Personligt,

Hur kan det vara så svårt att plocka upp efter sig? 

Ibland är jag 3-barns-mamma, inte nog med att jag skall hålla ordning på mina barns förehavande (när det är BVC, extra-aktiviteter på dagis, när åt de senast och när är det dags för mat igen och vad skall vi äta då, har vi något hemma att laga något av, är den tröjan tvättad, när vi har saker inbokade i kalendern, vad behöver vi ha med oss nu när vi skall åka osv osv) utan jag skall även hålla ordning på sambos grejer och tandläkartider mm.  Hur svårt kan det vara att hålla koll på enbart sig själv? Jag har ju koll på mig och mina barn VARJE DAG, HELA TIDEN!

Sambon han är makalös på att bara lägga saker precis där han står och sen ALDRIG plocka undan efter sig.  Och även om han lägger en grej där han senast använde den och sen skall ha den så hittar han den inte och jag hör hur irriterad han är när han muttrande letar igenom huset.  Sen hör jag: - har du sett den någon stans? (Mmm det har jag tänker jag, jag har sett den ligga där och irritera mig för att den ligger och skräpar och inte är där den skall vara men jag vägrar att jämt plocka undan.) Du är fantastisk på att veta var saker är, säger han förjust!

När sambon duschar till exempel så lägger han sin smutsvätt på badrumsgolvet (skall sedan på magisk väg hamna i tvättstugan). Så jag gjorde ett litet experiment för ett tag sedan. Jag lät hans tvätt ligga för att han själv skulle inse att om det inte kommer till tvättstugan så blir det inte tvättat. Sagt och gjort jag lät det ligga och ligga och ligga. Högen blev imponerande skall ni veta men vem tror ni tröttnade och bar ut den där den skulle vara, jo jag naturligtvis. Måste vara skönt att slippa se sånt??

 

Äntligen hel igen

Publicerad 2012-07-21 21:13:54 i Personligt,

Äntligen har jag  fått kompletterat mitt namn-halsband från Amanda Egilson. Nu har jag bägge barnen med födelsedatum runt min hals. Nu känner jag mig hel! (Alltihop är gåvor från min underbara sambo till lika barnens far).
Funderar på att komplettera med lite hängande pärlor.
 
(Har suddat bort namnen i photoshop)
 
http://amandaegilson.com/
 
 

Shopping-kaos

Publicerad 2012-07-12 10:23:00 i Familj, Personligt,

Att få handla något nu förtiden känns som ett hopplöst företag. I alla fall om man skall ha med sig hela familjen.

Det var dags att skaffa lite nya möbler då vi gjort om lite hemma.

Till att börja med har jag och min sambo inte riktigt samma syn på det här med att gå i affärer. Han tycker det skall gå snabbt och effektivt, ta första bästa. Ungefär; spring igenom och ta det du tycker verkar bra på vägen. Jag å andra sidan vill gärna känna och klämma lite och titta runt och jämföra innan jag bestämmer mig. Han tycker även att all planering i förväg som till exempel inköpslista till veckohandlingen eller vad för nya möbler vi verkligen behöver nu när vi gjort om hemma är fullkomligt bortkastad tid. Jag däremot vill planera ordentligt så att man verkligen kommer hem med det man behöver så man slipper komplettera. Jag tycker även att det är lämpligt att mäta utrymmet man skall möblera ordentligt först så man vet vad som får plats.

Så, jag gör i alla fall mina listor som uppenbarligen driver honom till vansinne.

Väl i affären är han så stressande att jag ändå glömmer hälften för jag inte hinner tänka och läsa ordentligt  vad som står på min lista. Så vi kommer hem med något halvdant i alla fall. Lyckas i alla fall ibland få honom att tänka till med hjälp av mina mätningar och listor angående en utav möblerna. (Ha, där ser du, hade jag inte mätt hade vi kommit hem med en byrå som varit alldeles för stor och inte passat tänker jag triumferande. Undrar om han kommer ihåg det till nästa gång jag sitter med en lista..?)

Sen är det ju barnen. Med en matvägrare är det inte alltid så lätt när man skall ta matpaus i handlandet. Ingenting passar och att sitta ner är inte att tänka på. Suck! Bebisen skriker så det ekar i hela varuhuset och bajsar och äter hela tiden (vilket stressar min redan forcerade man ännu mer, ”vi blir ju aldrig färdiga”). Jag blir mer och mer stressad vilket inte precis har någon lugnande effekt på bebisen. Så när vi nästan är färdiga, ja då kissar den stora igenom blöjan och det är bara att hitta en toalett och fixa till det.

Väl i bilen är jag alldeles genomsvett och helt tom i skallen. Skönt att vara på väg hem igen. Nu är det bara att hålla tummarna att denna bilresa blir lugn och stillsam utan gråt och tandagnisslan!

 

Träning

Publicerad 2012-07-09 15:30:00 i Familj, Personligt,

Äntligen! Jag har kommit i gång med träningen igen. Det blev en rask promenad och styrketräning efteråt. Skönt att få röra lite på sig och få lite EGEN TID och lite ANDRUM!

Åh så gott det är att få vara lite själv med sina egna tankar och inte bli avbruten hela tiden av marodörerna. Antingen är det blöjbyte på någon utav dem eller så är det amning eller någon som behöver uppmärksamhet med lek eller närhet. Ååh *suck* - alltid är det något, och den lilla "dötid" som smyger sig emellan passar man på att diska lite eller plocka undan eller dra ett tag med dammtrasan eller något annat av alla de tusen ting det aldrig tar någon ände på i ett hushåll...

Skönt i alla fall att vi idag har support av svärföräldrarna, då behöver man inte tänka på att serva med att laga mat.

Men för varje steg längtar jag mer och mer tillbaka till mina små ÄNGLAR. Och mina tankar, kan ni gissa?, kretsar bara runt dem. Vad gör de, hur går det för som där hemma osv,osv… Ironiskt va?

 

 

Underbara sommar!

Publicerad 2012-07-08 18:33:00 i Familj, Personligt,

 
 
 
Nu är den här, den härliga sommaren. Idag blev det strand-mys med sambons kusiner och barnens sysslingar. Vi hittade en härlig liten badvik här på västkusten, där vi fick vara alldeles själva. Det var alldeles vindstilla och vattnet kav lugnt. Lite moln men det var bara skönt annars hade det blivit för varmt för barnen. Det blev mycket bad och krabbfiske med efterföljande krabbrace och så fika så klart!
 
 
 Lilleman hade det gott i skuggan. 

Stjäla egentid

Publicerad 2012-07-04 23:06:00 i Familj, Personligt,

Det här med egentid är något som skattas högt bland småbarnsföräldrar. Har man svårt att få till det får man ta till de knep man kan som vill exempel vara snabb med att erbjuda sig att åka och handla i affären. Att det kan vara så skönt att få leta bland kyldisken och grönsakerna i mataffären! Eller som jag gjorde idag. Jag o min sambo - barnens pappa, hade sammanstrålat på ett ställe till lunch med var sitt barn o var sin bil. När vi sedan skulle åka hem satte vi båda barnen i den bästa bilen sen var jag snabb med att deklarera mig som förare till den barnfria bilen. På med bra musik högt i stereon och skråla med för full hals när jag rattade hemåt. Härligt!

Sömnlös del 2

Publicerad 2012-07-03 19:54:09 i Personligt,

Ja visst hann vi med både en och två amningar, ja - vi har en hungrig liten bebis, innan jag somnade till i någon timme innan det var dags att stå upp. Lyckligtvis tog våran stora tjej, som nu har sommarlov, en ordentlig sovmorgon.
Jag kan i alla fall skratta mig lycklig att vi denna gång inte fick en bebis som behöver vyssas och vankas till söms efter varje amning på natten. Han äter och somnar i princip med tutten i munnen och vi ligger och ammar i sängen så jag hinner vanligtvis inte vakna till.

Sömnlös

Publicerad 2012-07-03 04:27:04 i Personligt,

Jaha, då ligger jag här efter en av nattens amningar och kan inte somna om... Så tröttsamt och irriterande! Är ju egentligen supertrött men huvudet bara surrar av saker som jag skall komma ihåg, behöver göra och olika idéer till de små project jag har. Så vad gör man för att trötta ut sig och få hjärnan att slappna av? Vill inte tända lampan och läsa. Tur man har mobilen att surfa och spela lite på och snart är det väl dax för nästa amning...

I morgon kan det vara försent!

Publicerad 2012-07-02 17:48:18 i Personligt,

Det är konstigt hur man kan förtränga saker och ting, sånt som man helst inte vill tänka på… Som till exempel att ingen lever för evigt!

Jag tänker så ofta att vi borde åka och besöka en vän eller släkting, men idag passar inte riktigt. Och så går dagarna och helt plötsligt är det försent!

Nu har en nära äldre släkting plötsligt lämnat oss utan att vi var förberedda. Han var visserligen gammal men pigg. Jag vet att han har det bra och att han längtat då hans fru och alla vänner runt honom gått bort men det svider i hjärtat av dåligt samvete då vi inte setts tillräckligt ofta för att jag skjutit det till morgondagen.

Så ta vara på livet innan det är försennt!

                                           

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela