åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

morgontrassel och fönstershopping

Publicerad 2013-02-07 22:46:00 i Personligt, Storasyster,

Idag var det dagis igen för 3-åringen.
Nu går det bra igen, det var bara första dagen som blev så jobbig. Även om det fortfarande förhandlas en del på morgonen.
Idag till exempel hade hon ont i magen.
Det avhjälptes med tre!! skålar cornfkakes.
Sen hade hon feber. Men efter koll med termometer var det inget snack.
Fast hon försökte ställa till det med ett krav på att ha Tingeling på hela sig. Tröja och byxor, inga problem. Trosor hade vi också, phu! Strumpor... Ett par med fjärilar kan det funka?? "NEJ!! Tingeling är ingen FJÄRIL!!! Hon är en ÄLVA!!" Fick i alla fall övertalat fröken om att det är tingelings kompisar. PUH!
Nu åker vi!
Efter lämning passade Lilleman och jag på att ta en biltur till min favoritaffär Två Fröknar. En helt underbar affär. Jag vill flytta in där.
Så skönt att få sitta still och bara köra bil en stund, slippa ha något barn hängande på höften och kunna lyssna på radio och faktiskt höra vad dom säger.
Inne i butiken hade jag fullt sjå att hålla Lillemans klåfingriga händer i styr. Det blev inget köpt idag men jag skulle mest se på några lampor som jag suktar efter. Måste bara övertala sambon att det är dom vi ska ha. En inte helt lätt uppgift då vi inte har samma smak och båda har ganska bestämda åsikter om hur vi vill ha inredningen.
Tog lite bilder som jag visade och han vill titta runt lite mer innan han bestämmer sig. Kors i taket, inte helt kört alltså...
       
(fler bilder av butikens urval hittar ni på deras blogg)
                                                           
På hemvägen från Två Fröknar låtsades jag att jag var en sådan där mamma som måste köra runt sitt barn i bilen för att barnet skall sova och alltså måste äta lunch i bilen.McDonalds lunch idag alltså. Precis vad min kropp vill ha idag, bara att lyda, hehe!
För dagen till ära hade jag klämt i mig i mina jeans igen, har nästan bott i mina mjukisar den senaste tiden. Hm, tänkte jag när jeansen skulle knäppas, inte vällde det över såhär mycket över linningen senast jag hade dessa. Det har nog vid närmare eftertanke blivit lite mycket gott det senaste när familjen varit sjuk. Bara för ren överlevnads skull. Herregud, en mamma måste ju få trösta sig lite när hon har två sjuka barn plus en sjuk sambo att ta hand om! Eller hur!?
Maten intogs i bilen hem. Så skönt att få äta i lugn och ro! Slippa äta i tvåtakt eller tretakt för den delen (en till Lilleman, en till storasyster, en till mamma, en till... ni fattar...) och slippa ha någon i knät när man äter. Bara mig att tänka på.
Lyx stavas det!
Hemma fick Lilleman sin lunch innan det var dags att hämta storasyster igen som haft en bra dag på dagis. Skönt att komma in i rutiner igen, det behöver vi.

Kommentarer

Postat av: Linda

Publicerad 2013-02-08 08:30:57

Tufft med treårstrots, eller det kanske rent av bara är personlighet, en bestämd liten dam ;)
De där bordslamporna var ju underbara, det är ngt sånt jag är ute efter till vårt vardagsrum..

Svar: Det är nog en stor dos av båda :)
Visst är de fina, lamporna
2-barns-mamman

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela