åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Jag åberopar vuxenkonventionen!

Publicerad 2013-04-15 06:03:38 i

Det måste vara olagligt enligt någon sorts lag någon stans att väcka sin arma moder 04:40 för att sedan låta henne sitta på ett hårt och kallt golv och sjunga vaggvisor och vagga sängen i en timme och tio minuter innan man till slut ger efter för tröttheten. Samtidigt som orsaken till det tidiga uppstigandet själv ligger och åmar sig och gnäller och inte somnar om trots att man fått välling och trots att man fortfarande är trött. Det kan inte vara lagligt att åsamka sina anhöriga sömnbrist, kall rumpa och trötta armar på det viset.
Jag föreslår i alla fall någon sorts straff och konsekvens. Som till exempel att inte få leka med sin favoritleksak på hela dagen.... Eller tvingas hjälpa mamma att städa. Fast vid närmare eftertanke tror jag inte att min förbrytare skulle se just städningen som ett straff, han älskar allt vad städredskap heter.
Nä nu ska jag föröka vila ögonen en stund innan det är dags för uppstigning igen.

Kommentarer

Postat av: LILITH - Boktokig mamma med borderline

Publicerad 2013-04-16 08:24:57

Åh vad jag minns den där tiden med fasa. Småttingar är underbara, men oj så skönt det är med barn som är så stora att de kan gå upp själva.

Svar: Ser fram emot den tiden ;)
2-barns-mamman

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela