åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

påskafton och påskdagen

Publicerad 2013-03-31 17:00:00 i Familj, Personligt,

I går var det påskafton och det blev inte riktigt som planerat.
Lilleman återfick sin feber och jag var också riktigt risig. Det håller förresten i sig i dag med.
Dagen blev lång och seg.
Storasyster ville påsksminka sig, hon valde katt. I torsdags var det påskdisko på dagis där barnen fick klä ut sig. Då valde hon kyckling... Ja, hon går verkligen sin egen väg. När sminket var på plats ville hon inte gå runt och "påska" utan stanna hemma. Så teckningarna hon målat får sparas till nästa år.
Dagen gick och vi väntade och väntade. Väntade på att vi skulle känna oss bättre, väntade på kalaset och väntade på att det skulle komma påskegummor och gubbar. Vi hade verkligen laddat fullt med godis till alla söta barn. Vi bor i ett ganska stort husområde med massa barn. Men det kom bara en gumma och en gubbe i år som vågade knäcka på. Vi såg flera till men ingen som vågade till oss. Så nu sitter vi här med massvis av godis...
Sambon hade svårt att bestämma sig om han skulle gå ensam med barnen på kalaset på kvällen eller om vi skulle vara hemma allihop. Men när Lilleman fick feber igen blev det annat ljud i skällan. Jag tror han var väldigt nervös över att ha båda barnen själv.
Så äntligen blev klockan halv fem och sambon och Storasyster gav sig iväg till kalaset med full packning. Vi skulle stå för bröd, ost, smör, en flaska vin och snackset. Kalaset var hos några vänner och till lika grannar. Det var fyra familjer som skulle samlas med barn i samma åldrar. Två timmar senare kom de hem igen. Då längtade Storasyster efter sin mamma.
Men innan dess hade de haft väldigt roligt. De hade haft äggrullartävling, påskäggsjakt med skattkarta, ätit massa god mat och barnen hade lekt. Snälla värdinnan hade skickat med en matlåda till mig! Lycka, haha!
Jag och Lilleman hade det ganska mysigt vi med. Jag bar och vi lekte, vi hostade och snörvlade, svettades och jag passade på att få rejäl mensvärk. Varför spara på krutet liksom??
När jag äntligen fått Lilleman att somna och hunnit surfa runt på bloggar en stund kom så resten av familjen. En sockerhög treåring som dessutom fått sova middag för att orka med kvällen och en dödstrött mamma fick kompromissa med att leka bädda ner mamma i soffan och läsa lite saga.
Faktiskt kunde pappan för en gångs skull natta Storasyster så när de kröp ner i sängen halv nio passade jag också på att lägga mig. Jag somnade på två röda!
Sambon tog natten igen men jag vaknade ändå lite och var uppe med Lilleman jag med. Jag var alldeles dyngsur så jag hade nog feber.
Dagen har vi spenderat hos farmor och farfar. Jag har isolerat mig i ett rum och krypit fram när det vankats mat och fika. Jag hade helst velat vara hemma men då ville inte 3-åringen åka alls, den lilla mammagrisen. Haha.

bloglovin

Publicerad 2013-03-30 15:37:12 i Personligt,

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4105973/?claim=uqdp62qkkmd">Följ min blogg med Bloglovin</a>

GLAD PÅSK!

Publicerad 2013-03-30 09:12:00 i Personligt,

Önskar jag er! Själv är jag risigare än påskriset. Jag har snuva, bihålor som värker, hals som bränner och lite feber. Det blir då inget påskkalas som planerat för mig. Får se om jag kan övertala sambon att gå med barnen ändå.

äntligen lite shopping

Publicerad 2013-03-29 22:25:00 i Jag tipsar, Personligt,

Nu har jag äntligen för en gångs skull unnat mig att köpa något annat än mat och bensin för min lilla lön jag får för att jobba som hemmaförälder. Det är ju inte många slantar man får så det gäller att spendera dem väl. Senast jag handlade något över huvudtaget var några julklappar till barnen och dess för innan unnade jag faktiskt mig själv en klänning till Lillemans dop i somras.
Vad jag köpte nu? Några nya stödstrumpor förstås! Oh the glamour, haha!
Men för mig är det ett nödvändigt ont så där samlar jag mer än gärna pensionärspoäng.
Jag handlade på phane, där vet jag att de har strumpor som jag tycker sitter bra. Denna gång provade jag några nya varianter med varierande resultat. Jag köpte ett par långa strumpor som når upp över låren vilket jag verkligen behöver. Tyvärr var de en besvikelse. De känns som om de ger ett bra stöd, så länge de sitter uppe i alla fall. Utan något slags halkskydd kanar de snabbt ned och lägger sig runt knäna. Inget vidare bekvämt måste jag säga. Nä, jag får pröva att lägga en sträng sockstop på vardera mudd så kanske strumporna sitter där de ska sen.
Annars var de andra strumporna helt okej men dom nya favoriterna blev dessa. En beprövad modell i ny färg.

säg den lycka som varar

Publicerad 2013-03-28 07:59:23 i Lilleman, Personligt,

Japp, vi kör i gamla invanda hjulspår igen. Det vill säga mycket lite sömn för en av föräldrarna. I natt var det sambons tur (även om jag fick rycka in vid ett par tillfällen och supporta) ha hand om en liten kille som inte alls kan sova. För det första fick han 1-års sprutan i tisdags och i natt blev han rtät i näsan och nu är han super-förkyld på det. Storasyster har tydligen varit vänlig nog att dela med sig av sina basilusker.
Det är verkligen synd om Lilleman, i natt fick han sån baksnuva att han hostade så han kräktes... 

påskpynt?

Publicerad 2013-03-27 16:08:00 i Storasyster,

Vad har ni i erat påskris?
Vi tänker lite utanför ramarna i år och hänger ett reflexdjur i vårat...
...tydligen.

resultat av påskpyssel

Publicerad 2013-03-27 12:17:00 i Pyssel, Storasyster,

Jag har ju glömt att visa er hur vårat påskpyssel blev.
Vi målade, klippte och klistrade och här är resultatet...
Ja, nu tröttnade ju 3-åringen redan efter några penseldrag på första kycklingen, då det lät så här "Jag är trött i armen - kan du inte hjälpa mig mamma!?" Så mamma fick ta över och måla och dekorera medan 3-åringen bestämde hur alla kycklingarna, tuppen och hönan skulle se ut. Hon kommer bli en bra arbetsledare och chef när hon blir stor kan man säga.
Om ni undrar varför kycklingarna har fyra "ögon" så är det faktiskt inte bara ögon utan öron också. "Dom måste ju kunna höra när mamman och pappan pratar med dom".

nu är det bokat!

Publicerad 2013-03-26 15:37:00 i Personligt,

Min efterlängtade egen-helg är nu bokad. Det blir spa-vistelse, massage, två hotellnätter, träning och avkoppling i mitten av april. Så skönt det ska bli! Känns extra behövligt just nu då jag precis avklarat ett enormt trotsutbrott från 3-åringen!

och så lite fler bitmärken i ändan...

Publicerad 2013-03-25 11:52:21 i Lilleman, Personligt,

Ja, som jag skrev i går så fick vi en hel natts sömn, hurra! Men som vanligt när man gläds och vill dela med sig av sin lycka får man bita sig i tungan. I natt var vi uppe 7 gånger med Lilleman. Han gråter, in och somna om - tar en kvart, tillbaka till goa sängen, vila huvudet på kudden lite och sen börjar vi om... roligare kan man ju ha det på natten. Dessutom var det uppstigning 04:50 som gällde. Det gick inte att somna om honom.
Jag hoppas det berodde på alla intryck från gårdagen då vi hade 1-års kalas för honom och att det återigen blir bättre i natt. Vi får se. Men jag vet inte om jag vågar dela med mig av goda nyheter i fortsättningen...haha!

äntligen!!!

Publicerad 2013-03-24 07:08:00 i Lilleman, Storasyster,

Lilleman har nu sovit sin första hela natt! Från 19.30 till 06.30!
Nu kommer det högst troligt ett rejält bakslag bara för att jag skriver det men jag kan inte låta bli!
Tanden vi väntat på kom fram igår och bröstet är lite lättare så det är det som gjort susen för sömnen.
Även Storasyster har sovit hela natten mellan 19.00 till 07.05.Ljuva sömn, välkommen tillbaka!

när ska det däringa fredagsmyset alla verkar åtnjuta komma?

Publicerad 2013-03-23 00:06:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Ah, den lugna helglunken har börjat infinna sig. Annant var det i eftermiddags.
Det började med en tjej som inte ville med hem från förskolan. Det tog oss en halvtimme att krångla oss ut där ifrån. Det rymdes och gömdes, skulle drickas och kissas. Vägra ytterkläder och protesteras i största allmänhet. Det slutade i alla fall med att jag fick bära ut en grinande onge till bilen för att inte störa barnen som var kvar och skulle äta mellanmål. Vi skulle åka direkt till affären och så klart somnar 3-åringen i bilen vilket är lika med pigg tjej till sent på kvällen...
När vi kom fram började vi med var sin korv med bröd för att få nya krafter inför stundande handling. Fröken ville även ha efterrätt i form av mjukglass. Jag lovade att hon skulle få en efter vi handlat klart om allt gick bra utan krångel.
Jag var något dåligt förberedd inför handligen men tänkte att det kommer jag på i affären när jag ser det...jo visst... Halvvägs var min hjärna mos efter all ansträngning av att hålla koll på handlingslistan och komma på det jag glömt skriva samtidigt som jag skulle svara på en 3-årings strida strömmar av frågor och pladder och få en 1-åring att sitta still i kundvagnen. Lägg till små pilliga nävar som bland annat lyckades riva ner ett antal påsar med pasta i golvet... Där har ni mitt hjärnmos!
Sakta men säkert åt vi oss igeom affären (3-åringen skulle i vanlig ordning äta bröd och idag även slicka i sig youghurt redan i affären - tur det är självscanning..) och vi klarade oss ut igenom kassorna helskinnade (men barskrapade) så det var bara att knalla bort till andra sidan av köpcentret och införskaffa glass.
Klockan började ticka iväg väl mycket och jag börjar känna mig lite stressad att hinna hem och fixa mat innan framför allt Lilleman dör av svält. Ja nu svälter han inte precis, han har en hel del hull att ta av men det låter som om han skulle trilla av pinn i fall mat inte serveras bums senast tre timmar efter senaste mål. Självklart, bara för att vi har lite bråttom, träffar vi inte mindre än tre pratglada bekanta på vägen till och från glassköpet. När det är dags att lämna köpcentret skall ytterkläderna på igen...behöver jag säga mer?
Ut till bilen kom vi i alla fall och hem med. Nu gäller det att vara snabb. Sambon anländer hem samtidigt som oss, bra tänker jag - två jobbar fortare än en...? Pyttsan! Jag stressar runt som en yr höna i full färd med att ställa in varor, laga mat, resonera med en 3-åring som gång på gång hittar på anledningar till att hon blir orättvist behandlad - "jag får ju aldrig som jag vill...", langa in i diskmaskinen och starta den, duka bord, fixa sanbb play-doh-deg till 3-åringen som vill "dega" innan maten, ideligen ropa på sambon om lite hjälp med Lilleman som står och gnäller med ett stadigt tag i byxbenen. Multitasking på hög nivå. Allt medan sambon sitter i soffan med dator, tv och telefon. Men jag ska inte vara orättvis för visst hjälpte han till. Han bytte blöja och bar lite på Lilleman. Rörde i köttfärsen och lite sånt.
Mitt i allt deklarerar sambon att han precis bjudit in grannen på fotbollskväll senare. Aaaargh, här som ser ut som ett bombnedslag och grannarna som alltid ser ut att ha välstädat och i ordning trots barn i samma åldrar som vi. Och sambon undrar varför jag är så uppstressad och skäller irriterat på mig att lugna ner mig för att jag stressar upp honom med..? Jasså, men kom igen och sluta söla då....! Han har den goda smaken att börja röja upp i leksaksstöket i alla fall. Vi hann med nöd och näppe samt lite förrätt i form av macka äta innan läggdags. Mysigt med fredagsmys *ironi*! 3-åringen var som väntat uppe och full av energi tills jag runt halv tio, då fick jag övertalat henne att följa med till sängen och mysa med saga. Hon ville hellre se på fotboll (läs leka i tv-rummet) med grabbarna. Men jag riktigt kände killarnas bedjande blickar på mig. Nu sover alla och snart hoppas jag få lite sömn jag med. God natt och trevlig helg!

barnbarnet from hell

Publicerad 2013-03-21 18:27:00 i Personligt, Storasyster,

Efter en natt med ytters lite sömn - Lilleman vaknade strax före 01 och somnade till slut om i vagnen strax efter 03, för att vakna 05 igen. Där emellan var jag så uppe i varv att jag inte kunde somna. En kvart över fem lyckades jag få honom att somna om på mitt bröst, där låg vi sedan och svettades och guppade lite inemellan (Lilleman sov väldigt oroligt och grät i sömnen var tionde minut sådär, då fick jag guppa honom till ro igen. Lägga honom i från mig kunde jag inte heller, då började han illvråla med en gång) sedan var det uppstigning 06:30 - bestämde jag mig för att direkt efter dagishämtning på eftermiddagen åka till mormor och morfar med barnen för lite support.
3-åringen somnade så klart i bilen och jag lät henne slumra en liten stund till när vi kom fram men inte för länge för då blir det så sent i kväll. 
När jag väcker henne och sedan bär in henne blir hon som besatt och skriker som en galnig och gör sig stel som en pinne. Hon klarar inte ens av att kommunicera och tala om vad det är. Efter ett tag får jag ur henne att hon vill hem och inte vara här. Men jag har bestämt mig vi ska vara här till i kväll. Jag vet att utbrottet beror på att jag väckte henne samt en total brist på energi då förskolan envisas med att servera soppa till lunch varje torsdag - som ingen av barnen äter.  Det kan inte bli annat än katastrof för våran tjej som inte har några som helst reserver. Jag måste börja ta med något hon kan få med en gång jag hämtar henne på torsdagar.
Jag och 3-åringen går upp så hon ska få lugna ner sig i fred. När hon fortfarande skriker och gråter efter en bra stund tar jag med henne ner igen (hon vägrade vara själv uppe) för att få något i hennes mage. Att hon nu ska äta resulterar i att hon blir ännu argare "Jag är inte hungrig" är en ganska uttjatad fras vid det här laget. Hon tar skålen jag ställt fram för att hälla cornflakes i och kastar den rätt i golvet. Den går så klart sönder och givetvis blir det ett jack i golvet. 
Nu har även mormor och morfar tappat tålamodet och ryter ifrån. Jag tar 3-åringen och marsherar raka vägen upp igen, sätter henne i ett rum och säger till på skarpen att där får hon sitta tills hon lungat ner sig, stänger dörren och går ner. Jag är alldeles svettig och gråtfärdig. Lilla känsliga Lilleman illtjuter efter tumultet och alla arga röster. Men det går fort över i mammas famn.
Efter en stund går jag tillbaka upp. 3-åringen har lugnat sig men är fortfarande ledsen. Vi sitter en stund och tittar på lite youtube-klipp. Sen är hon sitt vanliga jag, om än lite överspelad för att kompensera för sitt dåliga uppförande.
Hon ritar en förlåt-teckning till mormor och morfar. För när 3-åringen säger förlåt gör hon det med antingen en present (vanligtvis en utav hennes leksaker inslaget i toapapper eller en handduk) eller så gör hon det med en teckning. Att säga det klara hon inte av, hon skäms för mycket av utseendet att döma.
Äter gör hon också, mormor har hunnit laga pannbiff och potatis som faktiskt slinker ner, en hel portion till och med - även om hon som vanligt har brallorna fulla med myror och springer iväg och gör något efter varje tugga... Suck!
 
 

den mänskliga evolutionen

Publicerad 2013-03-20 13:04:00 i Personligt,

Visst är det fantastiskt hur människan utvecklats genom årtusenden och fortsätter så även framgent.
Jag håller till exempel på att utveckla två extra hälar ovanpå varje fot.
En utveckling som sker till följd av allt krypande på golvet i jakt på smitande barn vid påklädning, lek och upplockande av leksaker etcetera, etcetera.

risig kille

Publicerad 2013-03-19 22:20:00 i Lilleman,

Ja Lilleman är riktigt risig. Feber och supertät i bröstet. På med bricanylen igen. Dessutom upptäckte jag en tand som spricker igenom när som helst. Den har vi väntat på, jag vet inte hur länge. Har nästan trott att vi inbillat oss symtomen...
Natten som var spenderade jag sittande med Lilleman i famnen. Får se hur det blir i natt...

jag fick bitmärken i baken...

Publicerad 2013-03-18 12:14:35 i Lilleman, Personligt,

Bara för att man tror att det börjar ordna till sig kommer det tillbaka och biter en i ändan! Är det inte ändrade sovvanor så är det sjukdom.
I natt var jag inne hos Lilleman 11 gånger för att somna om honom!!
Den dåliga sömnen berodde på att han helt plötsligt blev tät i bröstet igen i går kväll så jag hoppas denna förkylning är snabbt överstökad så vi kan få sova lite mer igen för fy så trött jag är idag!

att få en ny sovrumskamrat

Publicerad 2013-03-17 11:18:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Jag har fått en ny sängpartner. Eller ny och ny, jag har fått tillbaka min gamla.
För när Lilleman bara var ett par dagar flydde sambon sovrummet. Han är så lättstörd när han sover att han inte klarar av att sova med en liten kille som ska ammas för jämnan. Dessutom låg Lilleman och jämrade sig i sömnen när han var liten.
Eftersom ena halvan av sängen stod tom så intog Lilleman den delen om natten. Det var väldigt lättvindigt. Efter första nattmatningen (var noga med att han skulle somna i egen säng på kvällen för att bli van vid det) fick han ligga kvar hos mig. På så sätt slapp vi gå upp ur våra sängar han och jag. Detta gjorde att varken Lilleman eller jag knappt vaknade när det var dags för mat.
Sen blev det annat när Lilleman inte längre ammade, han vaknade fortfarande några gånger per natt, fick då vatten och vyssades till sömns igen. Det blev värre och värre på nätterna. Till slut hade vi 2 till 3 timmars vakentid mitt i natten då Lilleman ibland var helt vaken men för det mesta var han någonstans i gränslandet. Ville sova men kunde inte, var ledsen och visste varken in eller ut. Vi bar, vaggade säng, gav youghurt, vankade runt, sjöng, satt och tittade i fönstret - ja allt (Lilleman vägrar napp sedan han fick fyra tänder i överkäken på en gång och har inte velat ha varken välling eller ersättning i stället för bröstet). Tills för en dryg vecka sedan.
Då fick sambon nog. Nu var det slut på samvovandet och sabon flyttade ut Lillemans säng från vårt sovrum till ett annat rum. Lillemans egna rum finns än så länge inte då vi är i startgroparna att renovera och bygga ut. Att barnen ska dela rum funkar dessvärre inte, åt mintone inte i nuläget, då Storasyster ibland vaknar och ropar på oss och eftersom Lilleman är lättstörd skulle hon väcka honom och cirkusen skulle vara i full gång...
Lilleman har ju fortfarande vaknat på nätterna men i och med flytten har det räckt att vi gått in till honom lugnat med rösten och eventuellt vaggat sängen. Långsamt, långsamt har vaknadet på natten minskat. Men en trend på att vakna och vägra somna om klockan fem på morgonen verkade bli standard. De senaste nätterna har han vaknat en gång mitt i natten någon gång mellan tolv och tre för att somna om relativt lätt. För att sedan vakna vid fem och vara möjlig att somna om.
Nu verkar det dock funka att sova i alla fall till sex, halv sju. Mycket bättre och helt acceptabelt då han somnar för kvällen vid 19.30. Dessutom har han börjat tycka att välling kan vara ok till kvällsmat och om han vankar tidigt. Det är så klart mycket lättare att somna om om man inte är hungrig.
Fram till för några kvällar sedan har alltså pappa i familjen sovit antingen på soffan eller i 3-åringens utdragsbara säng. Men nu har han hittat tillbaka till sin plats bredvid mig om natten. Det är skönt om än väldigt ovant. Här om natten började han röra på sig i sömnen och jag blev jätterädd och trodde att det var Lilleman som sov bredvid mig och var på väg ut över sängkanten... Vilken lättnad när jag insåg att det bara var sambon!
Förutom att Lillemans sömn har förbättrats avsevärt har även Storasyster sovit själv flera nätter i rad nu utan att vakna och ropa på oss och vilja att någon ska sova där.
Det börjar arta sig det här...förhoppnngsvis...

lazy sunday

Publicerad 2013-03-17 10:07:00 i Familj, Lilleman, Personligt,

Fasen vad lätt det är att vara ensam med bara en 1-åring! Bara ett barn som dessutom är lätt att ha att göra med och ingen sambo att irritera sig över för att han inte gör någonting.
Lilleman och jag har fått ner resterande julgardiner och strykit samt fått upp vårgardinerna.
 
Nu ska vi spa-bonda. Lilleman ska få ett välbehövligt oljebad och jag ska raka benen och måla naglarna.

helvetes-fredag och kompensations-lördag

Publicerad 2013-03-16 20:01:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

I går när jag gick och lade mig hade jag så dåligt samvete för min 3-åring.
Gårdagen var inte rolig alls. Hon ville leka och jag kände mig stressad över en massa måsten. Det hjälpte ju inte att jag fortfarande var trött och håglös. Allt detta resulterade så klart i en hel del konflikter och bråk. Jag avskyr det! 
Jag försöker verkligen vara med mina barn så mycket det bara går; leka, pyssla, läsa sagor men ibland måste det faktiskt få vara tråkigt också. Livet består ju inte bara av roliga saker, det ska städas och laga mat (<--- denna förbannade mat, det är mat hela tiden. Jag är så trött på att ha koll på mattider och hitta på något att servera). 
Så fredagen var en helvtes-dag större delen.
Lilleman sov över hos mormor och morfar och sambon åkte iväg med jobbet i morse. Det gav mig och 3-åringen lite kvalitetstid tillsammans på förmiddagen. Det var välbehövligt för både henne och mig. Vi åt frukost i soffan och vi satt och mös i flera timmar framför tvn innan vi tog på oss kläder och fortsatte vårat påsk-pyssel. Sen lekte vi non-stop (endast matpaus i form av makaroner och köttbullar, snabbt och lätt)  innan det var dags att köra henne till famor och farfar. Hon älskar att sova över hos dem. Efter det var det dags för mig att hämta Lilleman. Vi har också hunnit kompensera gårdagen med lite mystid även om han fick hjälpa mig att röja lite här hemma.
Nu sover Lilleman och jag skall slappa framör tvn med massa lördags-gott! Så skönt att få vara själv en stund och vräka mig så mycket jag vill! Hehe!
 
 

pasta-sången

Publicerad 2013-03-16 17:29:34 i Storasyster,

Tidigare idag
 
3-åringen: Mamma, kan du inte sjunga om pastan?
 
Jag: (fullkomligt oförstående) Vad då?
 
3-åringen: Den du sjöng alldeles nyss.
 
Då trillar poletten ner.
 
Jag: ...å det var inte sant, å det var inte sant, för där emellan kommer fastan...
 
Vi borde kanske kolla hennes öron igen men lite roligt är det med alla fel-hörningar.

så blev våran trötta torsdag

Publicerad 2013-03-15 22:11:00 i Familj, Lilleman, Storasyster,

Eftersom jag var trött och kände mig sliten igår kände jag att jag verkligen inte var någon bra lekkamrat - 3-åringen leder lekarna väldigt bra själv så jag och Lilleman kan oftast bara hänga på, men inte ens det klarade jag av igår. Därför trotsade vi det fina vädret (<--- 3-åringen vägrade att gå ut i vanlig ordning och jag orkade inte strida med henne) och åkte till museét. Vips fick mamma sitta ner i lugn och ro körandes bil med två sovande barn i baksätet. Jag passade på att ladda med energi i form av en dubbelbit choklad...
Muséet var verkligen en hit. Båda barnen tyckte det var spännande med alla saker, främst fågelrummet, och de skötte sig för ovanlighetens skull exemplariskt.
Vi är lite kulturella och ser på utställningarna.
Något i magen måste man ju ha.
Vi hade ätit lunch innan vi åkte så jag var mer inställd på mellanmål i form av smörgås och kaka. Det var inte 3-åringen. Hon ville äta mat, som på restaurang. Och säger hon mat då protesterar jag verkligen inte! Eftersom Lilleman ska ha det storasyster har var det bara till att beställa två barnportioner med köttbullar och potatis.
När maten kom in var tydligen inte såsen god, enligt 3-åringen... Nähä, det var ju så klart. Att jag inte tänkte på det... Nå ja, mamma fixar. Jag sätter mig här och suger bort såsen från köttbullarna och några potatisbitar då... Fint restaurang-bords-skick vi har va?! Men som småbarnsmamma tänker man inte alltid på bordsskick.
Tur att det inte var så många som åt på muséets restaurang.
Båda barnen åt med god aptit även om Lilleman i vanlig ordning åt mer än storasyster och även sölade en del (<--- allt söl städades jag i alla fall bort innan vi gick så vi kompenserade nog för köttbullefadäsen...)
Muséet hade även ett lekrum som var mycket uppskattat.

besvikelsen

Publicerad 2013-03-14 10:37:18 i Personligt,

Den stora besvikelsen i att förskolan visst är stängd när vi kommer fram lyser i ansiktet. Mamman har visst glömt att det var idag det skulle vara utbildnigsdag... Vi får åka hem igen och göra det bästa av dagen.
 
Ja, mamma är besviken för att båda barnen ska vara hemma hela dagen idag.
Mamman har varit vaken sedan 04, då Lilleman vaknade första gången i natt (vilket i och för sig är superbra!). Lilleman somnade om en timme innan det var dags för uppstigning men det gjorde inte jag. Därför hade det varit skönt att få passa på att vila medans Lilleman sover middag, något som är omöjligt när Storasyster är hemma....
 
Jag är redan supertrött och har varit nära att falla i sömn vid bokläsningen alldeles nyss....

Lilleman 1 år!

Publicerad 2013-03-13 22:11:00 i Lilleman,

Min lille son, 1 år. Hur kan det vara möjligt?
Det känns ju som igår jag gick med min enorma kula på magen och längtade efter det lilla knytet där inne. Längtade efter att få se vem du var och längtade efter att få hålla dig i min famn.Vart tog tiden vägen?
Nu är du en liten kille som står och går, om än lite stapplande och stelbent, och du pratar. Det är inte mycket vi förstår men du kämpar och vill lära dig mer.
Jag har fått lite smått panik, jag vill stanna tiden, vill inte att det ska gå så himla fort! Klart jag älskar att se både dig och din syster växa och utvecklas men jag hänger helt enkelt inte med!
Jag älskar dig min underbara! Jag tar mig till månen och tillbaka för dig min son!
Grattis på din första födelsedag!

"vill inte åka hem"

Publicerad 2013-03-11 15:27:00 i Pyssel, Storasyster,

Idag skulle minnsan 3-åringen inte med hem! Får väl se det som att hon trivs på förskolan vilket är väldigt bra.
Till slut fick jag lockat med henne hem med lite improviserat påskpyssel.
Glittriga kycklingar skulle det vara.
Exakt så här mycket orkade hon måla på första kycklingen innan hon blev "trött i armen"...                      
...så mamma fick färdigställa resten. Nu står fyra kycklingar, en tupp och en höna på tork i väntan på dekoration.

min helg som ensam förälder

Publicerad 2013-03-10 22:02:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Då var gräsänke-helgen till ända och det har gått som förväntat - bra. Ingen större skillnad att vara själv märkte jag. Förutom på natten, tycker alltid det är olustigt när inte sambon är hemma på natten. Är ganska mörkrädd av mig och har livlig fantasi så jag har en tendens att skrämma upp mig själv.... Suck!
Nästa helg är jag gräsänka igen men dock inte lika länge.
Till veckan skall jag planera och boka min retreat. Blir lite massage, sim, hotell och shopping tror jag.
Så. Helgen i korthet. Eller ja, korthet och korthet det blev visst långt men helgen kort och gott för den som orkar läsa.
Fredagen startades med att Lilleman tyckte det var dags för uppstigning kvart över fem. Sambon åkte kvart i sju och storasyster vaknade sju. Morgonstund har guld i mun..
Förmiddagen gick i lungt tempo, endast några smärre missöden uppstod; en gigantisk kruka med tillhörande gigantisk blomma vältes under kojbygge vilket ledde till att en massa vatten som tydligen hade samlats i den gigantiska krukan rann ut på golvet. Och det var ju bra för inte ska det vara vatten i krukan - inget ont som inte har något gott med sig.
När jag sedan skulle hälla av spagettin till två, av lätet att döma, svältande barn lyckades jag välta durkslaget ner i våran slask med tillhörande frukostrester...Men lunch blev det till slut i alla fall.
Sen bar det iväg för present-shopping och senare på dagen hade vi pizzamys.
Kvällen gick bra fast det blev senare i säng för barnen än vanligt men det berodde på att de sovit i bilen på eftermiddagen båda två. Lilleman nattade jag medans storasyster såg på film. Vi hade lite filmmys tillsammans sen, 3-åringen och jag, innan det var läggdags för henne med.
Natten avlöpte också bra. Jag sov i utdragssängen hos 3-åringen och Lilleman vaknade bara en gång och det gick hyfsat snabbt att få honom att somna om.
Klockan fem vaknade 3-åringen och frågade hur långt det var kvar till morgonen. En kvart senare vaknade Lilleman och kunde inte somna om trots youghurt. När jag hållit på en stund kom 3-åringen springande och ville inte vara ensam så jag gav upp och vi startade dagen.
Lördagen tog en lugn start den med. Förmiddagen ägnades åt paketinslagning, kortmålning, sagoläsning och packning för tre. Det tog mig två timmar att få packat för en övernattning hos mormor och morfar. Phu! Det går inte fort med ongar som vill åka nu!, hjälper till att packa (läs riva ut) och är trötta. Men till slut fick vi satt oss i bilen och åkt till mormor och morfar för kalas och övernattning.
Väl där turades vi vuxna om att fixa inför kalaset och leka med barnen.
Även denna kväll nattade jag båda barnen själv då kalaset varade över kvällen. Men det gick bra det med även om det var meckigare då båda barnen fullkomligt krashade samtidigt.
På natten fick jag hjälp av mormor även om vi var uppe båda två en stund med Lilleman. Har så otroligt svårt att ligga och lyssna när han gråter och inget göra.
Senare på natten ropade 3-åringen på mamma så jag hämtade in henne till mig.
Även söndagen bjöd på en tidig morgon. Kvart över sex var det tydligen dags att stå upp enligt min sängkamrat. Men när mormor och Lilleman vaknade smet jag vill sängen en stund till. Fick även chansen att lägga mig en timme efter lunch. Skönt.
Eftermiddagen bjöd på nya kalasgäster och framåt sex kom sambon.
Ja, som sagt en bra och ganska vanlig helg.

god morgon!

Publicerad 2013-03-08 07:49:00 i Familj, Personligt,

Det har varit lite glest med inlägg den senaste tiden men har helt enkelt saknat inspiration att skriva även om det hänt en hel del som att till exempel Lilleman fått flytta till eget rum, får skriva mer om det i ett annat inlägg... :)
 
Idag har jag blivit gräsänka över helgen då sambon har åkt med sina föräldrar på skidsemester.
Det är han värd och han har fått min fulla välsignelse. Lite mitt förslag att han skulle åka, då får ju jag åka på min retreat jag med (<--- en kvinnas list, haha!).
 
Lite nervöst är det att klara kvällarna och nätterna själv, ingen utav barnen brukar ju sova en hel natt och läggnig här hemma brukar kräva två vuxna, men det får gå som det går med det. Det ordnar sig säkert även om lite kvällsrutiner troligtvis kommer att få stryka på foten över helgen...

av barn får man höra sanningen...

Publicerad 2013-03-07 10:48:00 i Storasyster,

Jag borstade tänderna på 3-åringen i morse, gör så här sa jag och log brett och visade tänderna varpå hon börjar skratta.
- Mamma, du har något på tänderna. Dom är gula. Du har kiss på tänderna!! Hahaha!
Mobbning kallas det, mobbning! Jag hade nyss druckit te, tack så mycket!

köksnyhet

Publicerad 2013-03-01 13:30:00 i Familj, Lilleman, Personligt,

Jag har numera ett nytt köksredskap i mitt hem.
Den är svart med gröna och silvriga detaljer. Tål väta, kan även användas utomhus och har en del fiffiga funktioner.
Ja, jag pratar förstås om våran bärryggsäck som jag plockat fram. Vad trodde ni?
Utan denna är det stört omöjligt att få någon matlagning gjord.

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela