åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Stor men ändå liten.

Publicerad 2012-06-22 22:18:00 i Familj, Personligt, Storasyster,

Det är inte lätt att vara storasyster när man inte är så stor själv. Våran tjej är snart tre år och känner sig både stor och liten på samma gång.

 

Hon är en underbar storasyster som verkligen älskar sin lillebror. Han får många pussar och kramar och mycket omtanke (men även lite tjuvnyp då och då).

Hon är så duktig och hjälper till med allt möjligt men så ibland vill hon bara vara liten.

Just nu är det mycket rollek med att hon är bebis och hon klär sig gärna i lillebrors kläder. - Ja hon kommer i vissa av dem, hon är ganska liten och han är ganska stor...

Här om dagen skulle hon prompt ta på sig lillebrors strumpor som är på tok för små och som han dessutom just skulle ha på sig. När jag förklarade detta för henne fick hon ett totalt sammanbrott, hela världen rasade för henne. Mellan hulkningarna sa hon ” Men mamma, jag är ju bara två år, jag är ju också en bebis.”

Ja, vad säger man, det är ju bara att hålla med. Man är ju faktiskt inte särskilt stor när man bara är två, snart tre…

Vi gjorde en kompromiss hon fick ta ett par av lillebrors strumpor som var lite större och som det var bättre töj i.

 

Barndomslycka!

Publicerad 2012-06-18 13:19:00 i Familj, Personligt, Storasyster,

Tänk vilken lycka det är att få gå vid dikeskanten längs en somrig grusväg och plocka sina egna smultron. Plocka en hel skål full och ha den barnsliga rätten att säga; "De är BARA mina... men du kan få smaka en mamma".
Just det fick min flicka, som snart är 3 år, göra nyligen. Så underbart.
 
Jag minns mina egna barndomssomrar när jag ser på henne. Hur underbart de där smultronen smakar och hur underbart fri jag kände mig när jag gick längs vägen och drog handen längs de långa grässtråna vid dikeskanten eller strövade på ängarna och plockade blommor eller lekte i skogen.
Det är lycka för mig att se på mina barn och se dem fullkomligt stråla av lycka. Det är kärlek att se på dem och känna kärleken tillbaka.
 
Naturligtvis tog jag fler smultron när hon inte såg på...
 
 
 
 
 
 

Var finns all tid och alla pengar alla andra verkar ha plenty av??

Publicerad 2012-06-07 11:47:02 i Personligt,

Jag kan inte sluta förundras över hur mycket tid och pengar alla småbarnsföräldrar har. I alla fall många av alla bloggare. Inte för att jag är någon flitig läsare, har bara skummat lite...
Men det är idel foton över dem själva uppsminkade till tusen, nya kläder och prylar till sig och barnen och hemmet är tipptopp!
Själv får jag vara lycklig om jag hinner får på mig någon av mina illasittande plagg och ser något så när ut de dagarna jag skall lämna stora tjejen på dagis, kanske hinner jag borsta håret och sätta i tofsen igen (den sitter i dag som natt nu för tiden när jag ammar, skönt att få bort håret så det inte kommer kräks på). Kommer nog inte ens ihåg hur man sminkar sig längre för det kommer aldrig på fråga!
Skall tillägga att jag alltid ser till att barnen ser välvårdade ut och är rena och hela i alla fall. :) Vi har tur som får mycket kläder till våra barn av våra föräldrar. Men visst drömmer jag om att kunna gå och shoppa till både mig och barnen alla snygga och tuffa outfits som finns. Men när man är föräldraledig finns inte så mycket pengar...
Och huset sen, när var det helt städat och iordningplockat senast? Hade min underbara mamma här för några veckor sen och hjälpte mig storstäda i alla fall. Annars är det en "never ending story" som aldrig leder någon stans. Är jag färdig i en ände är det dags att börja om i nästa, där jag började, igen. Och alltid ligger det massa grejer slängda över allt.
Har så många inredningsdrömmar till vårat hus men de får vackert vänta tills slantarna rullar in.
Och tid för mig själv att raka benen, noppa ögonbrynen, gå till frissan, måla naglarna, eller att få uföra något av alla de små projectjag har på g,  ja vad som helst - när kommer den?
Jaha tänker ni, men tid att blogga har hon i alla fall!
Ja, det är tur man är kvinna och kan amma och skriva med pekfingervalsen samtidigt! :)

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela