åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

sambon och hushållsarbetet

Publicerad 2013-05-01 22:32:00 i Personligt,

Idag fick sambon och jag tillfälle att röja lite ostört både inne och ute när farmor och farfar kom och hämtade barnen för en utflykt.
Vi började inne där det behövdes tvätta golv. Sambon åtog sig snabbt detta. Kors i taket tänkte jag. Men när jag återvände från badrummet och fick se spektaklet fick jag bita mig rätt hårt i tungan för att inte få fullständig raschia på honom. Där låg sambon på knäna och punkttorkade golvet med disktrasan. Vatten hade han hämtat i våran skitigaste utehink. Ingen såpa hade han i heller. När jag lite syrligt frågade varför han inte tog långborsten fick jag till svar "det blir renare såhär". What??? Sen när blir golven renare av att endast torkas lite här och där med skitigt vatten???
När sedan farmor och farfar återvände med barnen skulle farfar hämta något inne och gick då in med skor (något som jag för övrigt hatar att andra gör men som jag själv gör någon gång i bland här hemma utan att skälla ut mig själv, haha!) ropar sambon "gå inte in med skor, jag har precis torkat golven!" (Just det, men faktiskt inte precis just där tänkte jag).
Min sambo han är bra på en hel del saker men när det kommer till att städa, tvätta och diska är han fullkomligt värdelös. Att städa för sambon innebär dammsugning och bortplockning av grejer. Att damma eller torka golven ordentligt skulle han aldrig komma på tanke ens. Städa toaletten gör han med en på sin höjd fuktad bit toalettpapper som han torkar av lite med, det samma gäller handfat. Duschen tror jag inte han vet om att man får göra ren den heller.
När det kommer till tvättning tycker jag att man skall tvätta underkläder och strumpor i minst 60 grader, annars blir det inte rent. Han tvättar i 40, annars förstörs resåren och färgen.... Jag tycker att det är bättre med rena plagg och i så fall köpa nya om de inte håller...
Disken är inte heller hans starka sida. Han gör det ganska ofta men då blir bara halva disken gjord, resten står där den står och varken spis, bord eller bänkar torkas av.
Fy vad jag kan bli irriterad på dessa saker!!!! Så, nu har jag fått spy lite galla.
Tror ni jag kommer tvätta golven ordentligt i morgon eller? Haha!

Kommentarer

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela