åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

det här med att jobba jour och ha småbarn

Publicerad 2013-06-23 22:28:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Det är ingen höjdare. I alla fall inte om barnen är hemma dagen då man går av jouren.
Natten mellan midsommarafton -fredag, och midsommardagen -lördag, hade jag alltså jour. Det innebär på mitt jobb att börja 16.00 och sluta 07.00 morgonen där på. Mellan 00.00 och 07.00 har vi rätt att lägga oss i ett jourrum och sova (försöka i alla fall, inte alltid så lätt när man bara väntar på att bli väckt för mera jobb) tills vi behövs och då ringer telefonen.
Kvällen var rätt så lugn fram till elva - då rullade jobben in och vi jobbade non stop till tre. Vid tre gick vi och la oss för att sedan bli väckta klockan sex igen. Sen var det jobb tills vi blev avlösta klockan sju. Från jobbet var det direkt hem till en vaken familj och en Storasyster som är vansinnigt mammig för tillfället. Så jag fick vackert hålla mig vaken fram till två-tiden då jag på nåder fick vila på soffan medan hon såg på film och Lilleman sov middag. En halvtimme i runda slängar fick jag ligga där, inte ostört dock då Storasyster var vänlig nog att kolla till mig då och då.
Sambon var inte heller till så mycket avlastning då han också var trött, barnen hade lagt sig sent då de sovit en eftermiddags slummer och på natten hade Lilleman varit orolig (mera tänder på gång). Så han tycke lite att nu var jag hemma och nu var det min tur att ta hand om barnen. Dessutom får han knappt vara i närheten av Storasyster så fort jag är hemma. Den här mammigheten är helt vansinnig och vi hoppas vid gud att den snart klingar av annars får det bli hårdträning på det.
Oturligt nog var barnen pigga på lördagkvällen med och vi fick dom inte till att somna förren vid nio, halv tio. Då var det omedelbart god natt och tack för mig kan jag säga.
Till saken hör också att jag vackert fick stiga upp klockan sju dagen då jag gick på jouren och hade heller ingen tid att vila mig på med alla midsommaraktiviteter. 3 timmars lätt slummer på 38 timmar gjorde att jag var lätt illamående och hade osköna trötthets-svettningar på lördag eftermiddag.
Idag har jag bara varit lätt irriterad så i morgon kanske jag är återställd, då är det ett hektiskt dagpass som väntar. Hej hopp! Rätt in i hetluften!

Kommentarer

Postat av: Jennie

Publicerad 2013-06-26 08:28:28

Huh, det där låter riktigt tufft! Jag är glad att jag bara jobbar dagar, men jag tror ändå det kommer att bli tufft lite då och då med jobb och förskola, men inte på detta sättet då förstås!
Kram Jennie

Svar: Det kommer nog bli bättre sen när båda går på förskolan, då får de vara där när jag går av så att jag hinner sova en stund på dagen. :)Kram
2-barns-mamman

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela