åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

strosa i Smögen

Publicerad 2013-07-03 22:30:00 i Familj, Lilleman, Personligt, Storasyster,

Idag var min lediga dag. Förmiddagen fick bli en tråkig städdag då jag fortsatte att dammtorka huset, började i förra veckan... Jag blir aldrig färdig. Blev det inte idag heller. Speciellt inte nu när jag jobbar. Jag hinner ju ingenting. Sambon varken tvättar eller städar nu heller, trots att han är hemma varje dag. Han tycker nämligen att det är en dålig idé att byta sysslor bara för att man byter vem som är hemmaförälder. Suck!
I alla fall. När vi åt lunch fick jag ett infall att åka till Smögen för att äta efterrätt. Barnen skrek ett rungande JAAA! Eller i alla fall Storasyster, Lilleman såg glad ut och ropade DEN! det enda ord han säger nu för tiden. Storasyster fick snabbt i sig maten och sprang iväg för att klä på sig skorna. Där satt hon medans jag plockade bort maten och jag och sambon bytte till lite mer representabla kläder.
Efter en halvtimmes bilkörning med två sovande barn var vi framme på Smögen. Där strosade vi runt lite bland husen och på byggan. Kollade in butikerna, folken, båtarna och brännmaneterna. Sen blev vi hungriga och åt på restaurang. Storasyster älskar att äta på restaurang. Även om hon kanske inte platsar på någon finare sådan med sitt bordsskick. Att stå på bänken med ena foten på ryggstödet och äta genom att spetsa maten med grillpinne är väl inte att rekommendera på någon michelin-krog - eller hur nu det stavas... haha!
Efter maten blev det glass. Jag köpte en bedrövligt dålig mjukglass i en kiosk. Smakade bara frusen mjölk. Den åkte i soporna faktiskt. Som tur var fick jag överta Storasysters kulglass då hon inte tyckte den var god och hon fick köpa en vanlig isglass istället. Glassen åt vi i en liten park med en fontän. Mycket roligt att få plaska och kasta lite grus så att det pluppar tyckte Lilleman. I en sekund släppte jag honom med blicken. Och javisst. Han ertappades med ena foten i fontänen när jag fick se honom igen. Typiskt! Men lika glad var han för det. Där efter bestämde sig Storasyster för att gå balansgång på kanten. Givetvis tappar hon balansen och sätter ner ena foten i vattnet hon med. Nu åker vi hem ropade hon. Ja, det var nog lagom i alla fall.
Resten av dagen spenderade vi med lek hos grannen. En mycket bra ledig dag!

Kommentarer

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela