åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

3:e dagens inskolning och en dag som gått i ett

Publicerad 2013-08-22 21:55:31 i Personligt,

Igår var jag ledig och det var min tur att skola in barnen. Efter 45 minuter var det dags att säga hej då och gå till fikarummet. Det gick inte alls bra. Lilleman tog ingen större notis till att börja med. Inte förren Storasyster började gråta för full hals när jag sa hejdå till henne. Då började Lilleman också. Men det var bara att säga hejdå, försäkra att jag kommer och hämtar sedan och gå. När jag kom tillbaka efter en timme hade det gått jättebra, de hade varit ledsna i några minuter och sen var det bra. Skönt.
När vi kom hem hade Sambon vilat och satt på diskmaskinen. Bra jobbat på nästan 3 timmar. På eftermiddagen skickade jag iväg honom att handla medan jag och Storasyster bakade regnbågs muffins. Sen fick han klippa gräset. Jag och barnen åkte till biblioteket och ett stall för att se på hästar.


I dag var också min lediga dag. (Jag ska allt jobba i helgen, så oroa er inte, haha)
Sambon körde barnen till förskolan för 4:e dagens inskolning. Så fort dom åkt körde jag igång att greja här hemma. 1 TIMME senare av projekt 'rätt sak på sin plats', hade jag fortfarande lite kvar att röja. Förstår ni vilken röra det var här hemma. Under den tiden hann Sambon både åka till dagis, vara kvar i 45 minuter, åka hem och sätta sig vid datorn.
Idag var barnen kvar över lunch och det hade gått bra även om dom inte ätit så mycket.
Vi hann med ganska mycket under tiden vilket är skönt.
Jag hann som sagt röja i huset, damma två rum, tvätta golvet i tre. Tvätta två tvättar och hänga upp dom. Skaka mattor och röja disk. Och göra i ording picknick till eftermiddagen.
Sambon hann dammsuga och slappa framför datorn.
Sen var det dags för mig att hämta barnen på förskolan. Jag hade egentligen tänkt att åka på utflykt till Emaus direkt efter dagis men eftersom dom ätit så dåligt åkte vi hem och åt en snabb lunch först. Sen kunde äntligen jag och barnen fara till det efterlängtade Emaus med alla djur och en härlig lekpark.

Vi klappade kaniner, såg getter och höns som strövade fritt. En gris, några ankor och bäst av allt - massa hästar. I väntan på ridningen, som var höjdpunkten för Storasyster. Kollade vi in alla djuren, lekte i parken och fikade.
Storasyster älskar verkligen hästar och att rida. Där får man rida gratis vissa tider på dagen. Det är tjejer som leder hästarna en liten slinga och det brukar alltid vara kö till ridningen. Idag var det lagom med barn och Storasyster hann rida massor utav varv till hennes stora lycka. Till en början gick jag bredvid med Lilleman på armen men efter några varv behövde vi inte gå med utan Lilleman kunde få gunga i stället. Mycket roligare än att hänga på mammas höft, tyckte han.
Efter att ridningen var slut fikade vi lite till och lekte i lekparken. Nästan 4 härliga timmar var vi ute innan det var dags att åka hem.
När vi kom hem hade sambon sovit, tränat, gjort köttfärssås att ha i frysen och förberett kvällens pizzabak.

En mycket härlig dag med lyckad inskolning, produktivt hemma-jobb och Emaus besök.
Nu är jag helt slut och i morgon väntar jobb.

Kommentarer

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela