åskmoln och rosa ludd

Här delar jag med mig av våran familjs vardag. Familjen består av Storasyster (född 2009) som delar ut order med samma nyck-fullhet som en galen diktator, Lilleman (född 2012) som är väldigt god och glad för det mesta men börjar visa sitt humör som inte är helt olikt systerns (<--- hjälp), Sambon - tillika barnens pappa och så mig - mamman.

Shopping-kaos

Publicerad 2012-07-12 10:23:00 i Familj, Personligt,

Att få handla något nu förtiden känns som ett hopplöst företag. I alla fall om man skall ha med sig hela familjen.

Det var dags att skaffa lite nya möbler då vi gjort om lite hemma.

Till att börja med har jag och min sambo inte riktigt samma syn på det här med att gå i affärer. Han tycker det skall gå snabbt och effektivt, ta första bästa. Ungefär; spring igenom och ta det du tycker verkar bra på vägen. Jag å andra sidan vill gärna känna och klämma lite och titta runt och jämföra innan jag bestämmer mig. Han tycker även att all planering i förväg som till exempel inköpslista till veckohandlingen eller vad för nya möbler vi verkligen behöver nu när vi gjort om hemma är fullkomligt bortkastad tid. Jag däremot vill planera ordentligt så att man verkligen kommer hem med det man behöver så man slipper komplettera. Jag tycker även att det är lämpligt att mäta utrymmet man skall möblera ordentligt först så man vet vad som får plats.

Så, jag gör i alla fall mina listor som uppenbarligen driver honom till vansinne.

Väl i affären är han så stressande att jag ändå glömmer hälften för jag inte hinner tänka och läsa ordentligt  vad som står på min lista. Så vi kommer hem med något halvdant i alla fall. Lyckas i alla fall ibland få honom att tänka till med hjälp av mina mätningar och listor angående en utav möblerna. (Ha, där ser du, hade jag inte mätt hade vi kommit hem med en byrå som varit alldeles för stor och inte passat tänker jag triumferande. Undrar om han kommer ihåg det till nästa gång jag sitter med en lista..?)

Sen är det ju barnen. Med en matvägrare är det inte alltid så lätt när man skall ta matpaus i handlandet. Ingenting passar och att sitta ner är inte att tänka på. Suck! Bebisen skriker så det ekar i hela varuhuset och bajsar och äter hela tiden (vilket stressar min redan forcerade man ännu mer, ”vi blir ju aldrig färdiga”). Jag blir mer och mer stressad vilket inte precis har någon lugnande effekt på bebisen. Så när vi nästan är färdiga, ja då kissar den stora igenom blöjan och det är bara att hitta en toalett och fixa till det.

Väl i bilen är jag alldeles genomsvett och helt tom i skallen. Skönt att vara på väg hem igen. Nu är det bara att hålla tummarna att denna bilresa blir lugn och stillsam utan gråt och tandagnisslan!

 

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2012-07-16 15:54:40

Ja jag har läst länkar både för och emot. Tror det mesta kan vara farligt i stor dos.

Vid 3D/4D- ultraljudsundersökning används samma typ av ultraljud som under en vanlig 2D scan hos er doktor/barnmorska. Intensiteten i styrkan ändrar sig inte när man använder 3D/4D istället för 2D och det är inte heller en annan form av ultraljud som tar fram dessa bilder, utan en ny mjukvara i datasystemet.
3D/4D- ultraljudet är av EXAKT samma intensitet som de vanliga 2D-ultraljuden: ingenting ändras när vi byter till 3D eller 4D.

Att tala om att 3D är farligt eller farligare än 2D stämmer alltså inte riktigt med sanningen enligt detta. Jag har även förhört mig om detta hos mina läkare på specialistmödravården och de sa det samma - ingen skillnad mellan 2D och 3D.


Svar: Javisst är det bara annan mjukvara. Jobbar med ultraljud så jag är insatt. Det jag menade är att det ju blir ett extra ultraljud utöver RUL, bara för att få veta kön eller att få se bebisen i 3D som visserligen ger en stor upplevelse, men är det värt det? Eller ni kanske får 3D ultraljud som RUL i erat landsting. Det är i alla fall inget som kan erbjudas där jag bor.
2-barns-mamman

Gör mig glá, skriv en rá
Endast för mig

Om

Min profilbild

2-barns-mamman

Jag är en 32-årig två-barns-mamma som bor med min lilla familj på västkusten. Detta är med all säkerhet inte den snyggaste eller mest väl-designade blogg Du kommer att läsa (har inte så mycket tid över till det utan det blir mycket mobilbloggande i sängen innan ögonen faller ihop för natten - hoppas Du har överseende med det) men det som skrivs här är helt sanningsenligt det som händer i vår familj och hur jag känner det. Eftersom jag tycker att det är skönt att höra att andra också kan ha det jobbigt ibland, att man inte är ensam - för det är man inte - alla har sina "ups and downs", skriver jag här utan försköning. Om både rosa ludd och åskmoln. Jag försöker skriva med humor och jag skriver absolut med kärlek för jag älskar var och en i min familj väldigt högt. Välkommen! Jag hoppas Du stannar!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela